НАЧАЛО Други

Четирима блокчейн предприемачи печелят $100 хиляди

24.06.2018 17:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Четирима блокчейн предприемачи печелят $100 хиляди

Предприемачите и разработчиците, които се занимават с четири различни начинания, могат да добавят имената си в списъка на спечелилите Thiel Fellowship.

Фондация Thiel е създадена и финансирана от милиардера инвеститор и съосновател на PayPal Питър Тийл. Сред тазгодишните реципиенти са съоснователят на Vest Аксел Ериксън, съоснователят на Polkadot Робърт Хабермейер, CTO на MyCrypto Даниел Терняк и съоснователят на Labs Mechanism Апарна Кришнан, според прессъобщение.

Те се присъединяват към най-забележителния спечелил Thiel Fellowship (Thiel Fellow) – Виталик Бутерн, който получи наградата през 2014 г. Всеки получател ще получи безвъзмездна помощ от 100,000 долара през следващите две години, за да му помогне да изгради текущите и бъдещите си проекти.

В бюлетина Алисън Диас, директор на Thiel Fellowship, заяви, че целта на стипендията е да помогне на младите предприемачи да намерят новаторски подходи за решаване на реални проблеми.

Да оставиш зад себе си безопасността на класната стая и да избереш да построиш бизнес, не е лесно или бляскаво, но нашите стипендианти откриха това, което подозираме, че е вярно в по-широк смисъл: младите хора се учат най-добре, правейки неща в реалния свят.

Самият Тийл е известен поддръжник на биткойн. Неговият Founders Fund, базирана в Сан Франциско фирма за рисков капитал, съобщи, че е инвестирал през януари в стойност от $ 20 милиона в биткойн, както вече беше съобщено от CoinDesk.

Тийл каза миналата година, че вярва, че критиците на Биткойн “подценяват” криптовалутата, като каза, че Биткойн е “резервна форма на пари”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.