НАЧАЛО Други

Биткойн и блокчейн са възможност “веднъж на 10 години”

22.06.2018 14:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и блокчейн са възможност “веднъж на 10 години”

Говорейки на 9-ия Годишен Стратегически форум в Сеул, Bang Joon-hyuk, председател на Netmarble Games, предсказа, че блокчейн ще се вмъкне във всеки бизнес сектор на планетата.

Председателят сравнява разгръщането на блокчейн технология с приемането на интернет. “Интернет не беше балон”, каза той в сряда в отговор на въпрос на студент от публиката относно бъдещето на блокчейн. “Интернет направи всички индустрии удобни.”

Той също така отбеляза, че възприемането на Биткойн , първият широкообхватен случай на блокчейн технология, като балон е лично. “Това не е балон, защото има хора, които са инвестирали в бизнеса”, каза той. “Това е балон за онези, които не знаят, а възможност за онези, които знаят.” Той очаква,че блокчейн ще бъде приет от всички индустрии заради “обективността, надеждността и сигурността”.

Отразявайки по-ранните си инвестиции, Bang Joon-hyuk призна, че компютърът е революционен и че той трябваше да влезе на пазара много по-рано от него.

“Изглежда, че това време идва веднъж на всеки 10 години”, каза той за трансформативните технологии, “комбинацията на компютър и интернет и после на мобилният и смартфонът”.


“Сега очакваме блокчейн”, каза той. “В миналото трябваше да изчакаме поне 10 години, преди да чакаме нова възможност, но сега не е така”.


Представители на блокчейн се появяват от всички ъгли и отрасли. Технологията се движи от тестовите пилоти до изпълнението. От логистиката на веригата за доставки до правителствените документи до недвижимите имоти и музиката, блокчейн се използва за записване на транзакции и за сигурно съхранение на данни. Според проучване на лидера в индустрията Gartner добавената стойност на блокчейн икономика ще достигне до $ 3.1 трилиона до 2030 г.

Netmarble Games спечели 900 млн. Долара печалба през 2015 г. Компанията създаде игри като Marvel: Future Fight (2015), Disney Magical Dice (2016) и Star Wars: Force Arena (2017).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.