НАЧАЛО Други

Главният изпълнителен директор на Circle казва че фиатните валути ще се превърнат в крипто

20.06.2018 12:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният изпълнителен директор на Circle казва че фиатните валути ще се превърнат в крипто

Доларът, еврото, йената и всяка друга фиатна валута на планетата ще се превърне в криптовалута, според изпълнителния директор на Circle.

“Нашето мнение е, че всички фиатни валута ще бъдат крипто в бъдеще”, каза Jeremy Allaire пред CNBC. “В този момент изглежда неизбежно.”

Circle е компания за плащания, поддържана от Goldman Sachs, с приложения, които позволяват на хората да инвестират в крипто и да изпращат и получават пари на приятели в 29 страни.

Също така създава стабилен токен (stablecoin), наречен USD Coin , който е фиксиран към американския долар.

Стабилните токени са предназначени да осигурят ценова стабилност на пазарите на крипто, като предлагат начин да се съхранява и търгува ценността в криптовалутите без традиционната волатилност на пазара.

Allaire заяви, че криптото на Circle, подкрепено от американския долар, ще се възползва от по-строги правила.

Нашият фокус върху фиатните стабилни токени наистина е да го мислим като основен градивен елемент за обвързана с крипто глобална дигитална икономика.Интересът ни е към това как да поемем всички задачи, свързани с финансовата индустрия и да ги преместим в обвързана с крипто инфраструктура.

Circle изглежда е ол-ин в криптовалутите и също така е купил базираната в Делалуер крипто Poloniex през февруари за около 400 млн. Долара.

Един от главните търговци на Circle е казал на Forbes: “Когато нещата наистина започнат да се разпадат истински бързо, това е добре за нас.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Австралийския изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични данни и подробности за транзакциите от крипто борсите за до 1.2 милиона сметки.

07.05.2024 19:30 1 мин. четене

Националната банка на Швейцария проучва начини да токенизира финансови активи

Председателят на Швейцарската национална банка Томас Джордан разкри в понеделник, че банката проучва оптималните методи за дигитално токенизиране на финансови активи с цел повишаване на сигурността и ефективноста на плащанията.

07.05.2024 19:00 2 мин. четене

Защо Саудитска Арабия увеличава цените на петрола за пазарите в Азия

Саудитска Арабия повиши цената на петрола си за клиенти в Азия, включително Китай, преди предстоящата среща на ОПЕК+ относно производствените цели.

07.05.2024 18:30 3 мин. четене

Крипто борсата Crypto.com достигна 100 милиона потребители по целия свят

На 6 май 2024 г. Crypto.com, известна крипто борса, гордо обяви, че е надхвърлила 100 милиона потребители в световен мащаб.

07.05.2024 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.