НАЧАЛО Други

Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

15.06.2018 20:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

Окръг в щата Монтана няма да вземе окончателно решение дали да спре нови и разширени инициативи за крипто копаене до поне август.

Комисията на окръг Мисула проведе публично изслушване в четвъртък, целящо да вземе решение за предложено едногодишно преустановяване на нови инициативи за крипто копаене, но отложи решението, тъй като беше решено, че е необходима повече информация за да се достигне до решение.

Докато привържениците на крипто копаенето твърдят, че подобни операции създават работни места за местните жители, други изразиха опасения, че шумът, генериран от дейността, може да подкопае стойностите на местните имоти. Също така е възможно прекомерното потребление на енергия може да доведе до повишаване на цените на електроенергията.

След изслушването окръжните комисарите Жан Къртис и Кола Роули отбелязаха, че ще е необходимо повече образование и аутсорсинг преди издаването на мораториума. Това е защото комитетът все още не разбира напълно всички потенциални бъдещи последици.

Преди една година Монтана стана първият щат в САЩ, предоставил публични средства на проект за крипто копаене, за да работните места. Щатското правителство отпусна безвъзмездна помощ от 416 000 щатски долара в окръг Мисула през юни миналата година, за да подкрепи Spokane.

Подобно на съседният щат Вашингтон, Монтана е привлекателен щат за крипто копачите.  Студеното време намалява необходимостта от изкуствено охлаждане на минни съоръжения и по-достъпни разходи за енергия, се казва в доклада.

Но наскоро официални представители от двата окръга във Вашингтон – Майсън и Челан – заявиха, че временно са прекратили приемането на нови заявления от проекти за крипто добив. Това се дължи на потреблението на електричество, свързано с такива операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

NFT колекцията Azuki доминира пазара във вторник с най-много продажби

Azuki, базирана на Етериум колекция, доминира в класацията за продажби на незаменяеми токени (NFT) във вторник, като събра впечатляващите $1.13 милиона.

01.05.2024 19:30 2 мин. четене

Цената на петрола падна под $85, в очакване на заседанието на Федералния резерв

Цените на петрола продължиха да се понижават, като последните данни от индустрията сочат нарастване на запасите от суров петрол в САЩ преди предстоящото политическо решение на Федералния резерв.

01.05.2024 17:00 2 мин. четене

Еврозоната излиза от рецесията, а “големите четири” икономики надминават прогнозите

Еврозоната излезе от малката си техническа рецесия, след като през първите три месеца на 2024 г. икономиките от “голямата четворка” постигнаха по-добри от очакваните резултати.

01.05.2024 16:15 2 мин. четене

Какво се случва на валутните пазари днес

Доларът се доближи до най-високото си ниво от ноември насам в сряда преди решението на Федералния резерв за лихвените проценти по-късно през деня, след като данните от вторник показаха допълнителни признаци на инфлационен натиск в икономиката на САЩ.

01.05.2024 15:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.