НАЧАЛО Други

Миниван обикаля и въвежда хората в света на крипто в Аржентина

05.06.2018 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Миниван обикаля и въвежда хората в света на крипто в Аржентина

Аржентинските организации с нестопанска цел Bitcoin Argentina и Bitcoin Americana току-що стартираха кампания за повишаване на осведомеността за крипто, наречена "Bitcoineta", съобщава местният информационен портал Infobae в понеделник, 4-ти юни.

Името на кампанията е съкращение от “Bitcoin” и “camioneta”, испанската дума за миниван.

Състои се от микробус брандиран с Биткойн, съвместно закупен от двете участващи организации, който ще обиколи аржентинските и евентуално латиноамериканските градове, за да разпространява основни познания за крипто сред местните общности.

Идеята зад Bitcoineta е да достигне до всяко село и град в страната, за да “покаже на хората как могат да се възползват” от криптовалутите, заяви основателят на проекта Габриел Курман.

Ванът е оборудван с всички необходими потребности за пътуване из цялата страна и в дългосрочен план в цяла Латинска Америка. В допълнение към всички останали инструменти, той разполага с проектор за показване на филми свързани с крипто и презентации.

Първата дестинация на Bitcoineta е Chascomus, селска местност на около 120 километра от Буенос Айрес. Ванът пристигна там на 1-ви юни, за да даде кратка лекция за блокчейн и криптовалути на местните жители.

След като Bitcoineta завърши обиколката си в провинция Буенос Айрес, тя ще се насочи към районите La Pampa, Santa Fe и Cordoba. Останалите дестинации в Латинска Америка все още предстоят да бъдат разкрити от екипа. По време на пресата, Аржентина е дом на повече от 10 борси за криптовалути, според данни от Buy Bitcoin Worldwide. През май, една от банките в страната, Banco Masventas, обяви, че ще позволи на клиентите да използват Биткойн за международни плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Петролен магнат обвинен в манипулиране на цените с ОПЕК

Федералните регулатори повдигнаха сериозни обвинения срещу Скот Шефилд, видна фигура в американската петролна индустрия, като го обвиниха, че се е опитвал да се договори с ОПЕК и нейните съюзници за изкуствено повишаване на цените на петрола.

03.05.2024 15:30 2 мин. четене

Ето кога е най-доброто време да забогатеете – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, наскоро сподели подхода си за преодоляване на продължаващите сътресения на Биткойн (BTC) пазара, като наблегна на възможностите за натрупване на богатство в условията на спад.

03.05.2024 14:00 1 мин. четене

Турция прекратява всякакви търговски взаимоотношения с Израел

Турция официално обяви намерението си да спре търговията с Израел, като според съобщенията турските официални лица са призовали за спиране на износа и вноса от страната от четвъртък, въпреки че все още няма официално съобщение по въпроса.

03.05.2024 13:30 1 мин. четене

Прогноза за цената на златото за май 2024

В началото на май 2024 г. цените на златото се колебаят около $2,306, отбелязвайки спад спрямо неотдавнашния връх от $2,392, което представлява понижение от близо 3.5% през последните 30 дни.

03.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.