НАЧАЛО Други

Футболистът Хамес Родригес ще пусне криптовалута

02.06.2018 18:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Футболистът Хамес Родригес ще пусне криптовалута

Тази година, още преди началото на Световната купа през 2018 г. Родригес вече е първият активен футболист, който да стартира своя собствена криптовалута.

 Преди четири години по време на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 колумбийски футболна звезда стана първият международен футболист от 2002 г. насам, вкарал повече от пет гола в Световната купа.

Наименованието JR10 Token (играчът носи риза номер 10). Валутата се появи в резултат на партньорство със SelfSell, финтех стартъп. Докато продажбата на токени започна в неделя, публичната продажба ще започне на 12-ти юни.

Проекта ще разшири влиянието му, ще изгради марката му и ще монетизира личността му. Феновете на футболиста също ще имат полза. Около 8% от жетоните ще бъдат дадени на феновете му безплатно. Употребите на JR10 токен включва закупуване на стоки, сувенири и билети за мач.

С ходовете на Родригес тази година изглежда, че криптовалутите ще се озоват във футболната вселена. За пръв път ще е възможно да се резервират полети до Русия, да се заредят дебитни карти и да се резервират квартири, използвайки крипто. Като за начало, за да стигнем до Световната купа е възможно да се използва Биткойн. Онлайн резервации за полети са възможни чрез онлайн туристически агенции като Destinia, CheapAir и aBitSky. Cheapair понастоящем приема Litecoin, Биткойн, Dash , Биткойн Кеш , докато Destinia и aBitSky приемат само Биткойн.

Феновете на футбола ще могат да направят депозитите на своите дебитни карти Visa, използвайки Биткойн и селекция от Fiat валути използвайки Wirex, един от официалните спонсори на турнира. Партньорство между Free-Kassa, руски електронни платежни услуги на фирма, известна като Malina Apartments ще позволи на футболните феновете, да плащат за настаняването им в Litecoin, Етериуми Биткойн.

В Русия има 49 Биткойн банкомата, разположени в цялата страна. Поради това за феновете на футбола ще има достатъчно места за изтегляне на крипто в местната валута, руската рубла, ако възникне необходимост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.