НАЧАЛО Регулации

Виетнам със засилени мерки срещу крипто измами

13.04.2018 14:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виетнам със засилени мерки срещу крипто измами

Виетнамският премиер Nguyen Xuan Phuc призова правителствените и финансовите органи да укрепят "управлението на дейностите, свързани с Биткойн и други криптовалути", в правителствена директива, издадена петък 13-ти април след докладите за голяма измама на ICO в страната тази седмица.

“Инвестирането и търговията с криптовалути и набирането на пари чрез първоначалните предложения за монети се развиват по по-сложен начин”- предупреди правителството.

Това развитие носи риск не само за финансиране, но и за социалния ред на страната.

Ройтерс съобщи тази седмица, че премиерът Nguyen Xuan Phuc е наредил на Държавната банка на Виетнам да обърнат внимание на всички финансови услуги, свързани с крипто, както и да прикани Министерството на правосъдието да допълни правната рамка за управление на виртуални валути и активи.

Тези изказвания следват потенциално най-голямата крипто-измама в историята. Ако се окаже вярно, че базираната във Виетнам Modern Tech е измамила 32 000 инвеститори с 15 трлн донг (658 млн. долара) от ICO, включваща продажби на Ifan и Pincoin.

Липсата на изплащане в твърда валута доведе до демонстрация извън щаба на центъра на Modern Tech в Хошимин Сити на 8-ми април. Клетъчният телефон на главния директор на компанията Хо Хуан Ван беше изключен на 11-ти април, според Ройтерс.

Ли Донг Фонг, шеф на полицията в Хо Chin Minh City, заяви, че властите чакат предполагаемите жертви да повдигнат официални обвинения преди да започнат разследване.

“Всички криптовалути и транзакции в криптовалутите са незаконни във Виетнам”, подчерта той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата с престъпленията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя временен отдел за разследване на крипто в постоянен.

30.04.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.