НАЧАЛО Други

Santander използва Ripple за ново разплащателно приложение

13.04.2018 13:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Santander използва Ripple за ново разплащателно приложение

Испанският банков гигант Banco Santander обяви пускането на международното си приложение за плащания на дребно в четири страни, използвайки блокчейн технологията xCurrent, Ripple.

Santander твърди, че е “първата банка, която разгръща международна платежна услуга, основавана се на блокчейн, на клиентите на дребно в множество държави едновременно”, с изявлението на One Pay FX днес. Стартирането на приложението за смартфони ще бъде първоначално достъпно за клиентите на дребно в Испания, Обединеното кралство, Бразилия и Полша преди по-широкото разпространение в повече държави през следващите месеци.

“От днес клиентите във Великобритания могат да използват One Pay, за да прехвърлят пари в Европа и в САЩ. В Испания клиентите могат да се прехвърлят във Великобритания и САЩ, докато клиентите в Бразилия и Полша могат да се прехвърлят в Обединеното кралство”, каза изпълнителният председател на банката Ана Ботин в изявление.

По-конкретно на клиентите ще бъдат предложени различни варианти за плащане в зависимост от местоназначението им. Потребителите на Santander в Испания ще могат да изпращат паунд в Обединеното кралство, докато клиентите в Бразилия и Полша могат да изпращат британски паунд в Обединеното кралство, обясни банката.

Santander използва “xCurrent” на Ripple – блокчейн софтуер, разработен от гиганта FinTech, базиран в Сан Франциско, за мощно проследяване на плащанията и незабавни споразумения по целия свят. Платформата, по-специално, не използва криптовалута на Ripple ( XRP ) за захранване на блокчейна.

Както бе съобщено по-рано, Santander заяви, че приложението ще даде възможност за международни плащания само с “3 кликвания и 40 секунди”, което все още предстои да бъде потвърдено с трансфер в реално време по време на пресконференцията.

“Транзакциите до Европа могат да бъдат направени в същия ден и ние се стремим да осигурим незабавни трансфери на няколко пазари до лятото”, поясни Ботън, добавяйки:

“Нашата цел е да помогнем на хилядите хора, които ползват международни разплащателни услуги всеки ден и през следващите месеци ще добавяме повече валути и дестинации”.

Докато Santander активно се превръща в първата европейска банка, която използва блокчейн технология за захранване на основен банков процес, консорциум от над 61 японски банки – колективно отговорен за 80% от банковите активи на страната – също работи за стартирането на подобно приложение за потребителски плащания на дребно използвайки технологията на Ripple.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тази държава ще получи $2.2 милиарда от Microsoft за своя AI сектор

Microsoft обяви значителна инвестиция в Малайзия на обща стойност $2.2 милиарда, насочена към укрепване на инфраструктурата за облачни услуги и изкуствен интелект (AI).

02.05.2024 23:30 1 мин. четене

PayPal ще се фокусира върху развитието на брандираните им продукти

Във вторник ръководството на PayPal подчерта плановете си за подновяване на усилията спрямо растежа на брандираните продукти, които изпитваха затруднения през последните години, тъй като големите технологични компании разшириха пазарния си дял, след като компанията за разплащания повиши прогнозата си за коригираната печалба за цялата година.

02.05.2024 23:00 1 мин. четене

Заплаха за пазарите на петрол, въпреки добрата позиция на глобалната икономика

Световната икономика е устойчива на очакваното забавяне, като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира темп на растеж от 3.1% за 2024 г. в сравнение с предишната прогноза от 2.9%.

02.05.2024 22:30 2 мин. четене

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.