Home

Том Лий от Fundstrat сподели причината за настоящата пазарна устойчивост

16.10.2024 15:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Том Лий от Fundstrat сподели причината за настоящата пазарна устойчивост

Том Лий от Fundstrat смята, че пазарите се възползват от заделени средства.

В неотдавнашно интервю за предаването Squawk Box на CNBC той подчерта, че този голям резерв от ликвидност сега може да има по-голямо влияние върху пазарните тенденции, отколкото традиционните макроикономически данни.

Лий обясни, че пазарът е опровергал очакванията за колебание преди изборите през октомври, демонстрирайки значителна устойчивост. Той предположи, че тази сила свидетелства за това, че макроикономическите показатели стават все по-незначими, а изобилието от парични средства играе решаваща роля.

През последните две години инвеститорите очакваха рецесия, като често свързваха обърнатата крива на доходността с икономически спадове.

Въпреки това Лий посочи, че неинвестираните парични средства в размер на $6 трилиона скоро могат да се върнат обратно на фондовия пазар, особено след като октомври в исторически план е силен месец за пазарното представяне.

Той отбеляза, че изглежда, че много инвеститори остават недостатъчно инвестирали в акции, тъй като се появяват опасения за потенциална рецесия през 2024 г. Независимо от това, компаниите демонстрират невиждана сила, отразена в отчетите им за приходите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сенатор Елизабет Уорън изненадващо промени позицията си за криптовалутите

Американският сенатор Елизабет Уорън демонстрира признаци на смекчаване на предишната си строга позиция по отношение на криптовалутите.

16.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Гейминг студио получи $42.7 милиона за разработки и AI проучвания

Американското студио за игри Azra Games си е осигурило $42.7 милиона в неотдавнашен кръг на финансиране, насочен към подобряване на разработката на мобилни ролеви игри.

16.10.2024 17:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Компаниите в САЩ изпадат в несъстоятелност с рекордни темпове

Заявленията за обявяване в несъстоятелност на американски компании достигнаха 14-годишен връх, като тази година бяха регистрирани над 500 случая, без да се отчита влиянието на пандемията.

16.10.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн стратегията на MicroStrategy засенчи технологичните гиганти от S&P 500

MicroStrategy се превърна в най-добре представящата се компания в S&P 500, до голяма степен благодарение на агресивната си стратегия за инвестиции в Биткойн.

16.10.2024 14:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.