Home

БРИКС: Държава от карибския регион иска да се присъедини към съюза

08.10.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Държава от карибския регион иска да се присъедини към съюза

Поредната държава изрази желанието си да се присъедини към групата на БРИКС, съставена от нововъзникващи икономики.

Куба официално подаде молба да стане „страна-партньор“ в БРИКС чрез писмо, адресирано до руския президент Владимир Путин, който в момента ръководи групата.

БРИКС се утвърждава като влиятелна сила в световната геополитика и дава надежда на нациите от Глобалния юг“, заяви Външният министър на страната Карлос Мигел Перейра в платформата X.

Призивът на Перейра към Путин идва само две седмици преди предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се проведе от 22 до 24 октомври в Казан, Русия.

Тази молба от страна на карибската държава следва изявлението на Азербайджан, че също иска да стане член на организацията след разговори между Путин и президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Присъединяването към БРИКС е обвързано с покана, а по-рано тази година няколко държави, сред които Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства, бяха поканени да се присъединят. Аржентина също получи покана, но отказа да участва.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Милиарди напускат крипто борсите – какво следва?

Данните от борсите за криптовалути сочат, че през последния месец пазарът е станал свидетел на значителни капиталови отливи, което може да доведе до прекратяване на краткосрочния възходящ импулс.

08.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн се представя по-добре от златото, но волатилността продължава да бъде проблем

Биткойн (BTC) отбеляза ръст от над 40% тази година, надминавайки основните борсови индекси, облигациите, златото и дори петрола, който напоследък бележи ръст поради геополитическото напрежение.

08.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Европейската централна банка обмисля въвеждането на блокчейн технология

Финансовите иновации се развиват все по-бързо в Близкия изток и Европа, тъй като институциите използват блокчейн технологията, за да модернизират пазарите си.

08.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance организира трейдинг турнир с награден фонд от $10 милиона

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, обяви рекорден награден фонд от $10 милиона за своята Binance Traders League, която има за цел да засили ангажираността на общността сред трейдърите.

08.10.2024 16:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.