Home

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

Едно от обещаващите решения е „тунелирането (tunneling)“, въведено от Hemi Network – блокчейн протокол, предназначен да свързва Биткойн и Етериум – двете най-големи мрежи.

Основана от ранния разработчик на Биткойн Джеф Гарзик, Hemi има за цел да обедини тези блокчейни в сигурна „супермрежа“ чрез тунели. За разлика от кръстосаните верижни мостове, които са податливи на атаки, тунелите предлагат сигурна среда за съвместно съществуване на Биткойн и Етериум, като свеждат до минимум традиционните вектори на атаки.

Макс Санчес, главен технически директор в Hemi Labs, обясни, че тунелирането позволява на мрежата да наследи пълната сигурност на Биткойн. Виртуалната машина на Hemi (HVM) също така улеснява сигурната оперативна съвместимост на Биткойн, като използва система, базирана на BitVM2, позволяваща ефективна и сигурна обработка на транзакциите. Потребителите могат да прехвърлят активи между Биткойн, Етериум и Hemi за използване в децентрализирани приложения.

На 18 септември Hemi набра $15 милиона от инвеститори като Binance Labs и Breyer Capital, за да продължи да развива тази иновация.

Междувременно съоснователят на Етериум Виталик Бутерин също изтъкна решения на проблемите с крос вериги, като прогнозира бързи подобрения в оперативната съвместимост на втория слой на Етериум.

С появата на проекти като Hemi и нови DEX инструменти като „Fusion+“ на 1inch крипто общността е оптимистично настроена за по-безопасни и сигурни междуверижни взаимодействия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Анализатори на Bernstein прогнозираха посоката на Биткойн след изборите в САЩ

Докато Биткойн продължава да се покачва, отчасти повлиян от Федералния резерв, анализаторите с нетърпение очакват рали през октомври и следващите месеци, които традиционно се смятат за бичи периоди.

23.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Развитието на изкуствения интелект: Заплаха или технологичен напредък?

AI моделите се развиват бързо, като основните разработчици значително подобряват способността им да обработват сложни заявки и да предлагат по-прецизни реакции.

23.09.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки разкри какво ще изстреля цената на Биткойн до над $500,000

В светлината на глобалната икономическа несигурност известният инвеститор и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки разглежда Биткойн (BTC) като ключов инструмент за запазване на богатството и прогнозира значителен ръст на криптовалутата през следващите години.

23.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Този алткойн поскъпна с почти 40% след листинг на Binance

В понеделник инвеститорският интерес към играта, базирана на блокчейн, и DeFi протокола се повиши, като цената на токена скочи с близо 37%.

23.09.2024 19:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.