Home

Бившият директор на Bithumb е изправен пред нови обвинения

14.09.2024 15:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Bithumb е изправен пред нови обвинения

Прокурорите представиха нови вътрешни документи от Bithumb по делото срещу бившия главен изпълнителен директор на борсата Лий Санг-джоон.

Документите с дата 10 май 2021 г. бяха представени в южнокорейски съд като част от обвинения, свързани с крипто листвания в Bithumb.

Доказателствата сочат за възможно участие на Лий, бившия главен изпълнителен директор на Bithumb Корея Хео Бек-йонг и бившия председател на комисията в решенията, свързани с листването на Dogecoin (DOGE) и Klaytn (KLAY). Въпреки че самоличността на автора на документа остава неразкрита, Хео предположи, че той може да е написан от предишния председател на комисията.

Лий отхвърли тези твърдения, заявявайки, че не е имал правомощия да влияе върху решенията за листване. Новопредставените документи обаче оспорват неговата защита, подсказвайки, че е възможно да е участвал в процеса.

Разследването срещу Лий започна през март 2023 г., като се съсредоточи върху обвиненията в подкуп, свързани с листването на токени в борсата. През септември 2023 г. му бе повдигнато обвинение без право на задържане. По-рано през годината той бе оправдан от Върховния съд на Сеул по обвинението, че е измамил Ким Бьонг-Гун със 110 милиарда вона ($82 милиона) по време на преговори за придобиване. Това последва друга присъда, свързана с обвинения в искане на авансово възнаграждение за провалено BXA листване на токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

SEC повдига обвинения на компания за крипто измама на стойност $1 милиард

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) започна съдебни действия срещу Rari Capital, децентрализирана финансова платформа, и нейните основатели.

19.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Бившият директор на Celsius търси свидетели за предстоящия съдебен процес

Алекс Машински, който излежава присъда от 100 години затвор, иска свидетелските показания на шестима бивши служители в рамките на наказателното си дело.

17.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Историческата кражба за $1.47 милиарда, която шокира крипто света

След създаването си през 2009 г. Биткойнът първоначално трудно получи признание като новаторска технология, като често бе определян като измама.

17.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Хакерска група губи $5 милиона в замразени стабилни монети

Известната с крипто кражбите хакерска група е загубила достъп до стабилни монети на стойност близо $5 милиона след предприетите от емитентите на стабилните монети действия за замразяване на средствата.

16.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.