Home

Фондация Dogecoin разкри три важни подобрения на мрежата

07.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондация Dogecoin разкри три важни подобрения на мрежата

Фондацията Dogecoin обяви значителна актуализация на своята пътна карта за развитие, като акцентът е проект "Sakura“ - обновяване на протокола, предназначено да увеличи скоростта и размера на блоковете десет пъти, като същевременно осигури оптимална децентрализация.

В пътна карта, споделена в четвъртък, Фондацията изложи своята стратегия в три стъпки, насочена към повишаване на полезността и обхвата на Dogecoin. Първата стъпка включваше осигуряване на по-достъпна разработка и разширяване на екосистемата от разработчици чрез инструменти като libdogecoin и многоезични връзки.

Фондацията потвърди, че този етап вече е напълно завършен, което включва създаването на „libdogecoin, многоезични връзки, нарастваща общност от разработчици и разширяваща се екосистема от проекти с отворен код (FOSS) и предприятия, които приемат DOGE“.

Вторият етап се фокусира върху намаляване на бариерите пред приемането на Dogecoin както в бизнеса, така и сред 1.7 милиарда небанкови физически лица в световен мащаб. Понастоящем 90% от тази фаза е завършена, като усилията включват внедряване на платежен портал GigaWallet и плъгини за електронна търговия, насочени към опростяване на използването на DOGEIN при търговски транзакции.

Най-голямо внимание обаче привлече третият етап, който е завършен само на 10%. Амбициозният проект „Sekura“ има за цел да увеличи капацитета на транзакциите на Dogecoin, за да отговори на световните стандарти за мащабируемост на валутата. Предложените подобрения включват десетократно увеличение както на скоростта, така и на размера на блоковете. Освен това Фондацията Dogecoin намекна за предстоящ прототип за акутуализация на протокола „Доказателство за Doge“, което допълнително разпали вълнението в общността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Виталик Бутерин твърди, че крипто секторът е преминал отвъд ранния си етап

На конференцията “Token2049” в Сингапур съоснователят на Етериум Виталик Бутерин обсъди еволюцията на криптовалутите, заявявайки, че индустрията е преминала отвъд ранната си фаза.

18.09.2024 21:01 1мин. четене Kosta Gushterov

BNB Chain въвежда плащания със стабилни монети без такси за газ

BNB Chain, блокчейн известен със своя подход, ръководен от общността, обяви значителна актуализация, насочена към подобряване на инфраструктурата на стабилните монети, с въвеждането на транзакции без газ.

18.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Дългоочакваното добавяне на Hamster Kombat (HMSTR) на Binance наближава – как да получим безплатни токени

Крипто геймингът придобива все по-голяма популярност и в частност Play-to-Earn (P2E) игрите, които дават шанс на потребителите да печелят, докато се забавляват.

18.09.2024 13:18 5мин. четене Alexander Stefanov

Огромен ръст на големите транзакции със FET – може ли да подсили цената?

Активността на китовете около Artificial Superintelligence Alliance (FET) се е увеличила драстично, като големите транзакции са се увеличили с 262%, както се съобщава в данните на IntoTheBlock.

18.09.2024 13:12 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.