Home

ИЗВЪНРЕДНО: Директорът на Telegram със забрана да напуска Франция

28.08.2024 23:24 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Директорът на Telegram със забрана да напуска Франция

Главният изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров беше обвинен и поставен под съдебен надзор от парижки съд на 28 август след неотдавнашния му арест.

Съгласно решението на съда Дуров трябва да плати гаранция в размер на €5 милиона, да се явява в полицията два пъти седмично и му е забранено да напуска Франция, според доклад на Bloomberg.

Правните проблеми на Дуров започват, когато той е задържан на летище Льо Бурже край Париж на 26 август, което води до прехвърлянето му в парижки съд. Решението на съда се фокусира върху обвиненията, че Дуров не е успял да модерира адекватно незаконното съдържание в своето приложение за криптирани съобщения – Telegram.

Френско-руският милиардер е изправен пред серия от правни предизвикателства, като френските власти го обвиняват в съучастие в различни престъпления, включително разпространение на материали със сексуално насилие над деца, киберпрестъпления и трафик на наркотици, като срещу него са повдигнати общо 12 обвинения.

Очаква се това дело да има значителни последици както за Дуров, така и за Telegram, който е подложен на все по-засилен контрол заради ролята си в подпомагането на престъпни дейности.

След ареста на Дуров Toncoin претърпя рязък спад, спадайки с 20% до $5.3, а пазарната ѝ капитализация се понижи до $13.6 милиарда.

Въпреки правните предизвикателства криптообщността се обедини в подкрепа на основателя на Telegram.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.