Home

Прекъсвания в електрозахранването на Тайланд са свързани с незаконен добив на Биткойн

26.08.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прекъсвания в електрозахранването на Тайланд са свързани с незаконен добив на Биткойн

Неотдавна тайландските власти разкриха нелегален майнинг на BTC в Ратчабури, град близо до Бангкок, след като жителите му се оплакаха от постоянни прекъсвания на електрозахранването.

При обиска на 23 август е установено, че причината за прекъсванията вероятно е добивната дейност, която е била в ход повече от месец.

Разследването започва, след като местните жители съобщават за чести спирания на електрозахранването от средата на юли. Органите на Провинциалното управление на електроенергията (PEA) и местната полиция проследяват проблемите до определена къща. При проверката те установили, че тя се експлоатира за добив на Биткойн и има доказателства за кражба на електроенергия.

Оборудването е било поставено от компания, която е наела къщата за около четири месеца. Въпреки че миньорската дейност е причинила значителни смущения в енергийната мрежа, не са извършени арести, а операторите вероятно са избягали преди обиска.

Незаконното копаене на Биткойн е нарастващ проблем в Югоизточна Азия поради ниските енергийни разходи. В Малайзия подобни операции доведоха до сериозни кражби на електроенергия, което предизвика строги мерки срещу незаконните дейности.

Въпреки че Тайланд като цяло подкрепя криптовалутите, страната е изправена пред предизвикателства, свързани с регулирането на подобни дейности. Неотдавнашните регулаторни промени улесниха инвеститорите на дребно да купуват дигитални токени, но нарастването на незаконния добив отчита необходимостта от по-строго правоприлагане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.