Home

Майкъл Бъри изоставя златото и залага на потребителски акции и недвижими имоти

16.08.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Бъри изоставя златото и залага на потребителски акции и недвижими имоти

Майкъл Бъри, известен с прогнозата си за финансовата криза през 2008 г., продаде цялата си инвестиция в Sprott Physical Gold Trust ($PHYS), чийто ръст през последните шест месеца бе 23%.

Този ход следва понижаването на инфлацията в САЩ, което може да е повлияло на промяната в стратегията на Бъри.

Разграничаването му от златото отразява промяна в инвестиционния фокус, тъй като последните данни сочат значително забавяне на инфлацията в САЩ. Индексът на потребителските цени (CPI) за юли отчете минимално увеличение от 0.2%, като годишният темп спадна до 2.9%, което е най-ниското ниво от март 2021 г. насам.

Вместо в злато, Бъри сега е инвестирал доста в Shift4 Payments ($FOUR), която представлява близо 14% от портфейла му. Този ход съответства на неотдавнашния скок в продажбите на дребно и предполага увереност в потребителските разходи.

Освен това Бъри залага на възстановяване на пазара на недвижими имоти, като инвестира в Hudson Pacific Properties ($HPP), въпреки спада от 49% през тази година. Тази инвестиция свидетелства за вяра във възстановяването на пазара на търговски недвижими имоти, вероятно подпомогнато от потенциалното намаляване на лихвените проценти.

Междувременно крипто пазарът реагира остро на икономическите данни, като Биткойн и други основни криптовалути отбелязаха спад. Към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво от $58,376, което представлява минимален спад от под 1% през последните 24 часа, а Етериум и XRP също отбелязаха понижение, подчертавайки чувствителността на пазара към икономическите промени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.