Home

Русия прехвърля $2.3 милиарда в брой – произходът на половината от сумата е неясен

15.08.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия прехвърля $2.3 милиарда в брой – произходът на половината от сумата е неясен

Русия отново е в центъра на вниманието след неотдавнашните проблеми с либийския динар, които либийските власти отдават на ръста на фалшивите банкноти, за които се твърди, че са свързани с Русия.

Наскоро анализирани митнически данни разкриват, че Русия е прехвърлила $2.3 милиарда в брой към Москва, като Турция и ОАЕ са улеснили тези трансфери в условията на санкциите. Интересно е, че произходът на повече от половината от тези пари остава неясен.

Въпреки стремежа на Кремъл да популяризира китайския юан, много руснаци все още предпочитат да държат долари и евро за своята сигурност. Дмитрий Полевой от Astra Asset Management твърди, че доларът продължава да бъде предпочитана валута сред руснаците.

Този факт подчертава разминаването между официалната икономическа политика на Русия и практическия избор на нейните граждани. Голямото търсене на чуждестранни пари в брой се обуславя от необходимостта от пътуване и спестявания.

Освен това легализирането на добива на Биткойн от страна на президента Путин представлява ход за преодоляване на финансовите бариери. Неотдавнашното председателство на Русия на Съвета за сигурност на ООН също бе използвано за насърчаване на „многополюсен свят“ и оспорване на господството на американския долар, което съвпада с целите на държавите от БРИКС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.