Home

Потребителите на Binance във Венецуела нямат достъп до платформата поради уеб ограничения

11.08.2024 11:40 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на Binance във Венецуела нямат достъп до платформата поради уеб ограничения

Към този момент потребителите във Венецуела се сблъскват с ограничения в достъпа до Binance, водещата крипто борса, тъй като правителството засилва интернет ограниченията.

Според официално изявление на платформата X компанията признава за трудности при предлагането на достъп до уеб пространството за потребителите от страната.

Подобно на много други уебсайтове, принадлежащи на компании от различни сфери във Венецуела, включително социални медии, страниците на Binance се сблъскаха с ограничения на достъпа“, се пояснява в изявлението.

Въпреки тревожните обстоятелства от борсата увериха своите потребители, че средствата им остават в безопасност. Компанията също така работи активно за решаване на проблема.

В резултат на това потребителите са започнали да използват услуги на виртуални частни мрежи (VPN), за да запазят достъпа си. Съобщава се обаче, че ограниченията понастоящем се отнасят само за уебсайта, като мобилното приложение все още функционира.

Ернесто Контрерас, бивш ръководител на отдел “Бизнес развитие” в Dash Core Group и значима фигура на венецуелската крипто сцена, съветва потребителите да запазят спокойствие и им предлага да използват VPN услуги, настроени за местоположения извън САЩ. Той съветва:

Освен това, ако сте запознати в тази област, е време да помислите за самостоятелно попечителство. Изтеглете си портфейл и управлявайте средствата си автономно (уверете се, че сийд фразата ви е добре защитена)…

Тези ограничения идват в момент, когато венецуелците все повече разчитат на дигиталните валути, за да се справят с продължаващите икономически предизвикателства в страната. Крипто приема във Венецуела се увеличи през последните години, предлагайки на хората важно средство за запазване на стойността на техните активи в условията на хиперинфлация и икономическа нестабилност.

Това развитие на събитията следва неотдавнашната временна забрана за платформата X поради конфликт между венецуелския президент Николас Мадуро и Илон Мъск.

След оспорваните президентски избори миналия месец напрежението нарасна. Мъск нарече Мадуро “диктатор” и “клоун“, а Мадуро обвини Мъск, че насърчава “омразата, фашизма и гражданската война“.

В отговор Мадуро подписа заповед, с която нареди на венецуелския телекомуникационен регулатор “Conatel” да блокира X за десет дни, като даде на платформата време да отговори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.