Home

Мрежата на Casper възобнови дейността си след пробив в сигурността

01.08.2024 22:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мрежата на Casper възобнови дейността си след пробив в сигурността

Мрежата Casper възобнови дейността си след временно спиране, причинено от пробив в сигурността.

На 31 юли 64 валидатора, притежаващи 85% от стейкнатите в мрежата CSPR, гласуваха за рестартиране на валидирането, като по този начин мрежата отново бе пусната онлайн.

Според неотдавнашна публикация пробивът е бил разрешен чрез съвместни усилия на валидатори, инженери и други заинтересовани страни. Мрежата бе спряла работа в разгара на активна фаза, което усложни ситуацията. За да се справи с това, бяха премахнати два блока с четири транзакции, което изискваше внедряване на актуализиран бинарен възел Casper и стандартни конфигуриращи файлове.

От валидаторите се изискваше ръчно да обновяват и синхронизират възлите в реално време. Беше въведен и нов инструмент за сканиране на блокчейна от самото му създаване, за да се гарантира, че не е имало по-нататъшна експлоатация. След като 66.7% от консенсусния дял одобриха рестартирането, мрежата възобнови създаването на нови блокове.

За разлика от бързото разрешаване на проблема от страна на Casper мрежата, индийската крипто борса WazirX, която също се сблъска с пробив в сигурността, довел до кражба на над $230 милиона, обяви стратегията си за възстановяване на потребителските средства. За разлика от WazirX, екипът на Casper е постигнал забележителен напредък в диагностицирането на основната причина за нарушението.

Други забележителни крипто инциденти през юли включват пробиви в Compound Finance, Li.Fi, Bittensor и Rho Markets, които са довели до загуби в размер на милиони.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

BlackRock актуализира споразумението с Coinbase за операции с Биткойн ETF

BlackRock измени споразумението си за попечителство с Coinbase, за да подобри оперативните процедури за своя ETF iShares Bitcoin Trust.

20.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Solana Mobile представя нов крипто смартфон

Solana Mobile официално пусна на пазара своя нов крипто смартфон “Seeker”, който преди това беше наречен „Chapter Two“.

20.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.