Home

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

18.07.2024 23:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

Според съобщения на Ekathimerini от 15 юли специална комисия ще представи препоръките си относно криптовалутите и дигиталните активи на Министерството на националната икономика и финансите до септември.

Целта на предложението е криптовалутите да бъдат интегрирани в данъчната система до януари 2025 г., като печалбите от сделки с криптовалути и дигитални активи се облагат с 15% данък върху капиталовите печалби, подобно на продажбите на ценни книжа.

Докладът на комисията ще обхване три основни области: дефиниране и регистриране на всички криптовалути, очертаване на метода на данъчно облагане и създаване на механизми за мониторинг.

Ekathimerini отбеляза, че поради липсата на специално законодателство в Гърция, печалбите от крипто сделките са били експлоатирани, като малко инвеститори са декларирали печалбите си. Бенефициенти са предимно лица със значителни дялове от недвижими имоти или без доходи, наред с безработните лица. Данъчните специалисти в Гърция наблюдават повишена активност в областта на криптовалутите, особено сред лицата на възраст около 30 години.

Свързаните с това събития включват увеличаване на броя на събитията и срещите, свързани с крипто, в Атина, което е показателно за нарастващия местен интерес към децентрализираните финанси и крипто инициативите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Директорът на Circle призовава за глобални стандарти, тъй като стабилните монети набират популярност

Circle, която стои зад USDC, е оптимистично настроена по отношение на масовото приемане на стабилните монети като ключов компонент на дигиталните финанси.

16.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен представи нов законопроект за опростяване на крипто правилата в САЩ

Конгресменът от Тенеси Джон Роуз представи законодателен акт, наречен „BRIDGE Digital Assets Act“, който има за цел да преработи регулаторната рамка на САЩ за криптовалутите.

15.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Съдът в Обединеното кралство с ключово решение за USDT на Tether

Неотдавнашното решение на Върховния съд на Великобритания обяви стабилната монета USDT на Tether за форма на собственост – решение, което може да окаже значително влияние върху бъдещата ѝ траектория.

15.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто борса възобновява дейността си във Великобритания на фона на регулаторните промени

Криптовалутната борса CEX.IO официално възобнови услугите си в Обединеното кралство след прегледа на съответствието, за да отговори на новите разпоредби на Органа за финансово поведение (FCA).

13.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.