Home

Малайзия се бори с кражбата на електроенергия за BTC добив на стойност $725 милиона

11.07.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Малайзия се бори с кражбата на електроенергия за BTC добив на стойност $725 милиона

Малайзийските власти са разкрили зашеметяващ случай на кражба на електроенергия на стойност $722 милиона от незаконни Биткойн миньори в периода 2018-2023 г.

Това откритие накара правителството да предприеме решителни действия срещу тези нерегламентирани операции.

Заместник-министърът на енергетиката и трансформацията на водите Акмал Насрула Мохд Насир подчерта сериозността на проблема, като заяви, че от 2018 г. до 2022 г. страната е претърпяла загуби в размер на 3.4 милиарда малайзийски рингит ($725 милиона) поради кражби на електроенергия, свързани с добива на криптовалути.

Той изтъкна широко разпространения характер на тези дейности, подчертавайки пагубното им въздействие както върху енергийното дружеството Tenaga Nasional Berhad (TNB), така и върху нацията като цяло.

Липсата на измервателни уреди на тези места е позволила на миньорите да действат под анонимност. Въпреки това дружествата за доставка на енергия са въвели усъвършенствани методи за откриване на необичайни тенденции в енергопотреблението в определени райони.

В допълнение към борбата с кражбите на електроенергия, правителството на Малайзия дава приоритет на разширяването на производството на зелена и възобновяема енергия. Неотдавнашни операции доведоха до конфискация на машини за добив на Биткойн, електрически продукти без сертификати за безопасност и други предмети, свързани с електрически аварии.

Акмал Насрула обясни, че тези конфискувани предмети ще бъдат унищожени в съответствие със законовите процедури, за да се гарантира спазването на екологичните изисквания съгласно съответните разпоредби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто платформа преустановява дейността си след доклади за пробив в сигурността

The Block съобщи, че екипът на Banana Gun в момента разследва съобщенията за пробив в потребителския портфейл и временно е спрял платформата.

19.09.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.