Home

Джером Пауъл се застъпва за законодателство за стабилните монети до края на годината

11.07.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джером Пауъл се застъпва за законодателство за стабилните монети до края на годината

По време на изслушване пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите председателят на Федералния резерв Джером Пауъл изрази силна подкрепа за приемането на законодателство за стабилните монети преди края на 2024 г.

Пауъл подчерта ангажимента на Федералния резерв да работи с Конгреса за създаването на подходяща регулаторна рамка за стабилните монети, като подчерта значението им за стабилността и сигурността на транзакциите в САЩ.

През април сенаторите Синтия Лумис и Кирстен Джилибранд представиха “Lummis-Gillibrand Payment Stablecoin Act” – двупартиен законопроект, насочен към регулиране на платежните стабилни монети. Законопроектът се фокусира върху защитата на потребителите и насърчаването на иновациите, като същевременно запазва господстващото положение на американския долар.

В него “платежните стабилни монети” се определят като крипто активи, предназначени за използване като средство за размяна, които могат да се обменят за фиксирана сума в щатски долари или поддържат стабилна стойност, еквивалентна на долара, с изключение на тези, които са обвързани с активи, различни от американския долар.

Предложеното законодателство предизвика смесени реакции. Докато някои го хвалят, че внася ред в индустрията, други, като групата за защита на криптовалутите Coin Center, го критикуват за потенциално задушаване на иновациите. Главният изпълнителен директор на Coin Center Джери Брито подкрепя регулацията, но е загрижен за въздействието на законопроекта върху иновациите и свободата на словото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.