Home

Тайвански мобилен гигант получи лиценз да предлага крипто услуги

06.07.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайвански мобилен гигант получи лиценз да предлага крипто услуги

Taiwan Mobile, вторият по големина телекомуникационен оператор в Тайван, стана 26-ият доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) в страната, позиционирайки се като потенциален създател на крипто борса.

Този ход е важна стъпка в интегрирането на дигитални активи в масовите услуги.

Неотдавна включено в уебсайта на Комисията за финансов надзор (FSC), заявлението на Taiwan Mobile бе ръководено от нейния генерален мениджър Жичен Лин. Тази регистрация позволява на компанията да се присъедини към VASP асоциацията, което е сигнал за сериозен напредък в приемането на дигитални активи.

Компанията изрази интерес към сътрудничество с местни крипто платформи и инвестиране в крипто бизнеса, което потенциално може да доведе до откриването на криптовалутна борса, за да се отговори на нарастващото търсене.

През юни Тайван създаде Асоциация на доставчиците на услуги за виртуални активи, за да регулира своя крипто сектор, като цели да засили надзора, за противодействие на измамите и да гарантира спазването на изискванията за пране на пари.

FSC планира да представи преразгледани правила за дигиталните активи през септември и оценява общественото търсене на Биткойн ETF, като потенциално ще позволи на тайванските инвеститори да инвестират в чуждестранни BTC ETF-и в рамките на регулаторните разпоредби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: 30 държави потвърдиха участието си на срещата през октомври

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в четвъртък брифинг във връзка с предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия този месец.

04.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Марк Кюбан разкритикува регулаторния подход на Генслер към криптовалутите

Милиардерът предприемач Марк Кюбан изрази загриженост относно регулаторния подход на председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, твърдейки, че той би могъл да предотврати срива на FTX и Three Arrows Capital (3AC).

04.10.2024 20:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Съдят Nvidia заради предполагаемо скрити приходи от криптовалути

Във Върховния съд на САЩ се очаква да бъде даден ход на колективен иск срещу Nvidia, в който се твърди, че компанията е подвела инвеститорите по отношение на въздействието на добива на криптовалути върху приходите ѝ през 2017-2018 г.

04.10.2024 19:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.