Home

SEC съди Silvergate Bank за измама с ценни книжа

02.07.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди Silvergate Bank за измама с ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е завела дело за измама с ценни книжа срещу Silvergate Bank, базиран в Калифорния кредитор, който е свързан с фалиралата борса за криптовалути FTX.

Искът, подаден във федерален съд в Манхатън, обвинява Silvergate Capital в измама с ценни книжа. Въпреки че в документа се споменава “измама с ценни книжа” като основание за предявяване на иска, в него не се предоставя подробна информация за обвиненията.

Няколко бивши изпълнителни директори на Silvergate също са посочени като ответници по делото.

Silvergate беше една от малкото традиционни банки, които се ангажираха с индустрията на дигиталните активи в ранните ѝ етапи. Това участие обаче доведе до значителни последици по време на срива на пазара на криптовалути в края на 2022 и 2023 г.

Сривът на FTX, основен играч на пазара за обмен на криптовалути, засегна сериозно операциите на Silvergate и в крайна сметка доведе до съдебния иск на SEC.

Този ход на SEC срещу Silvergate Bank подчертава ролята на банката във FTX и предполагаемото ѝ неспазване на разпоредбите, свързани с крипто транзакциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Етериум екосистемата е загубила $400 милиона в хакове от началото на годината

Компанията за киберсигурност SlowMist отчита, че екосистемата на Етериум е загубила $400 милиона от експлойти досега през тази година, на фона на 50% ръст на хакерските атаки срещу криптовалутите.

07.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепена от Tether компания обвинена в измама

Изходът от тази съдебна битка може потенциално да определи бъдещите регулаторни подходи към крипто и AI компаниите, като повлияе на начина, по който тези сектори управляват финансовите отчети и въпросите на корпоративното управление занапред.

06.07.2024 9:30 2мин. четене

Основателят на FTX въвлечен в поредния финансов скандал

Сам “SBF” Банкман-Фрийд, основател на несъществуващата крипто борса FTX, е въвлечен във финансов скандал, свързан със злоупотреба с активи на компанията на стойност над $100 милиона за политически дарения.

06.07.2024 8:00 1мин. четене

Осъдиха управител на крипто хедж фонд да плати $84 милиона на инвеститорите

Федералният съд на САЩ нареди на Сам Иккурти, собственик на измамен крипто хедж фонд, да изплати близо $84 милиона на инвеститорите, подведени от неговата Понци схема.

05.07.2024 15:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.