Home

Бумът на изкуственият интелект тепърва предстои – какво означава това за световната икономика?

25.06.2024 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на изкуственият интелект тепърва предстои – какво означава това за световната икономика?

Изкуственият интелект (AI) е на път да революционизира световната икономика, като според прогнозите до 2030 г. той може да добави невероятните $15.7 трилиона.

Очаква се продуктите, задвижвани от AI, оборудвани с най-съвременни технологии, да доминират на бъдещите пазари, поставяйки началото на това, което много експерти наричат златна ера както за изкуствения интелект, така и за Биткойн.

В скорошен доклад на счетоводната компания PwC се прогнозира, че AI ще даде тласък на световната икономика, добавяйки $15.7 трилиона до 2030 г.

Представители на бранша като Майкъл Сейлър и Антъни Помплиано подчертават потенциала на изкуствения интелект за генериране на огромно богатство, като Помплиано конкретно предвижда значителен ръст на БВП на САЩ благодарение на увеличената от AI производителност.

В интервю за CNBC Помплиано описа изкуственият интелект като “силен попътен вятър” за следващото десетилетие, прогнозирайки невероятен напредък с негова помощ. Тъй като AI се интегрира в различни сектори, се очаква въздействието му върху производителността и икономическия растеж да бъде дълбоко, а Биткойн се разглежда като ключов актив за опазване на генерираното богатство.

Големите технологични компании са водещи в иновациите в областта на изкуствения интелект. Nvidia, известна с AI чиповете си, доби сериозна популярност, надминавайки дори Microsoft и Apple благодарение на усъвършенстваната технология. Едновременно с това Amazon се готви да представи “Metis“, нов чатбот, задвижван от собствен модел за изкуствен интелект – Olympus. Тази инициатива ще позволи на Amazon да се конкурира с ChatGPT, предлагайки уникални отговори в реално време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Биткойн може да се окаже спасението за околната среда

Маргот Паез, сътрудник в Института за Биткойн политика, предлага уникална гледна точка към BTC, анализирайки го от гледна точка на активист за климата и оспорвайки масовите разкази за въздействието му върху околната среда.

02.07.2024 22:00 2мин. четене

Revolut отбеляза 95% увеличение на приходите през 2023 година

Финансовото приложение Revolut публикува годишния си отчет за 2023 г., в който се посочва 95% увеличение на приходите спрямо предходната година и рекордна печалба от $545 милиона.

02.07.2024 21:00 2мин. четене

Германското правителство изненада с последната си покупка на Биткойн

В последно време германското правителство е изключително активно в продажбите на притежаваните от тях Биткойн токени.

02.07.2024 20:08 1мин. четене

Инвеститорите в GameStop оттеглиха иска си срещу ‘Roaring Kitty’

Инвеститорите в GameStop (GME.N) временно оттеглиха иска си срещу Кийт Гил, известен още като “Roaring Kitty”, който изигра значителна роля по време на манията около акциите на компанията през 2021 г. 

02.07.2024 19:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.