Home

Хедж фондовете бягат от Биткойн и започват да шортват MicroStrategy според Питър Шиф

25.06.2024 6:30 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фондовете бягат от Биткойн и започват да шортват MicroStrategy според Питър Шиф

Според известният инвеститор Питър Шиф хедж фондовете променят стратегията си, като се оттеглят от Биткойн и се насочват към шортване на MicroStrategy.

Този ход отразява значителна промяна в настроенията както към водещата криптовалута, така и към MicroStrategy – компания, известна със значителните си дялове в Биткойн.

Шиф предупреждава, че хедж фондовете, които преди това са хеджирали волатилността на Биткойн чрез къси позиции в акциите на MicroStrategy, сега се очаква да оттеглят позициите си в Биткойн и да се съсредоточат единствено върху шортване на MSTR. Тази промяна може да доведе до допълнителен натиск за продажба на Биткойн и до по-нататъшен спад на акциите на MicroStrategy.

Наскоро Биткойн спадна под $60,000, което предизвика безпокойство на крипто пазара. Анализаторите разглеждат фактори като разпродажбите на миньорите и несигурността относно политиките на Федералния резерв като едни от причините за този спад. Притесненията относно инфлацията и значителните изходящи потоци от американските спот Биткойн ETF-и също допринасят за нестабилността на пазара.

MicroStrategy продължава да инвестира в Биткойн, като наскоро достигна етап на печалба от $6.33 милиарда от покупките си.

Тази продължаваща инвестиция подчертава ангажимента на компанията към дигиталните активи, дори на фона на пазарните сътресения и скептицизма на видни инвеститори като Шиф.

Цялостната икономическа среда остава несигурна, като хедж фондовете коригират стратегиите си, а крипто пазарът е изправен пред сериозен натиск. Продължаващата инвестиция на MicroStrategy в Биткойн подчертава вярата ѝ в дългосрочната стойност на крипто, въпреки настоящите предизвикателства и променящата се пазарна динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.