Home

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

21.06.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

Въпреки това до затварянето на борсата в четвъртък, 20 юни, ситуацията се промени драстично. След като започна деня около рекордно високата стойност от $140 за акция, цената отбеляза значителен спад и затвори на малко над $130.

Спадът продължи и през удължената сесия, като цената на Nvidia спадна още повече до $126.86 към момента на писане на статията.

Този спад на цените не само предизвика загуба на първото място на Nvidia сред най-ценните компании в света, но и създаде мечи модел на графиката на акциите.

Гореспоменатият модел се състои от по-малка зелена свещ, последвана от по-голяма червена свещ, което показва потенциално обръщане на предишния възходящ тренд. Мечи сигналът предполага, че инвеститорите могат да обмислят продажба или заемане на шорт позиция, въпреки че продължаването на спада не е гарантирано.

Освен това бързите ценови движения на акциите направих определянето на ясни нива на подкрепа и съпротива трудно. Въпреки това, докато акциите на Nvidia останат над $121 – близо до цената след разделянето им – е малко вероятно да претърпят голям пазарен спад по време на очакваното възстановяване.

За контекст, ако това пазарно движение се беше случило преди неотдавнашното разделяне на акциите в съотношение 10 към 1, те щяха да поевтинеят с повече от $100 в рамките на една търговска сесия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.