Home

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

21.06.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с "незаконни китайски парични борси".

Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) твърди, че тази схема е изпирала над $50 милиона от продажби на кокаин, метамфетамин и фентанил.

В рамките на разследването, наречено “Операция Fortune Runner“, са повдигнати обвинения на 24 лица.

Твърди се, че Едгар Джоел Мартинез-Рейес е ръководил схемата за пране на пари, като е улеснявал сделките между картела Синалоа и “брокерите“, които са подпомагали операцията.

Методите за пране на пари са включвали употреба на криптовалути, благородни метали, скъпоценни камъни и различни банкови сметки, създадени от съучастниците.

Значителна част от средствата са били прехвърлени на китайски брокери, които извършват незаконни сделки извън контролираната финансова система на Китай. В Китай има голямо търсене на американски долари и тези брокери конвертират долари в юани, без средствата да напускат нито една от страните.

Доларите от картела се продават на физически и юридически лица в Китай, които имат търсене за американскaта валута. След това парите в Китай се използват за закупуване на химикали и други материали за производство и търговия с наркотици.

Използването на трансгранични посредници помага на тези мрежи в прането на пари и да избегнат тяхното засичане, и конфискации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ФБР конфискува милиони от крипто измами, насочени към граждани на САЩ

Властите са конфискували над $6 милиона в криптовалута, свързани с базирани в Югоизточна Азия измамници, които са се насочили към американски граждани с измамни инвестиционни схеми.

28.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Крипто платформа с интересно предложение след хакерска атака за милиони

Неотдавнашен пробив в сигурността на платформа за възстановяване на криптовалути Bedrock доведе до загуба на около $2 милиона поради уязвимост на смарт договор в нейните трезори uniBTC.

28.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Поредния крипто протокол претърпя хак: Вътрешен човек ли е причината?

Наскоро Onyx Protocol претърпя значителен експлойт, който доведе до загуба от $3.8 милиона.

28.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Съоснователят на Tornado Cash не успя да се спаси от съдебното дело

Федерален съдия от САЩ постанови, че Роман Сторм, съосновател на Tornado Cash, ще бъде изправен пред съда, тъй като молбите му за отхвърляне на обвиненията и изискване на разкрития бяха отклонени.

28.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.