Home

Рецесията в САЩ става все по-вероятна с всеки изминал месец

20.06.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията в САЩ става все по-вероятна с всеки изминал месец

Редица икономически индикатори, свързани с прогнозирането на рецесии, в момента отчитат предупредителни сигнали.

Платформата за инвестиционни проучвания Game of Trades, посочи наличието на сериозни затруднения на пазара на труда, където темпът на съкращаване на работни места се ускорява агресивно.

Историческите данни свидетелстват, че от 1995 г. насам подобни тенденции предшестват рецесии. Последните индикации демонстрират, че загубите на постоянни работни места на годишна база са нараснали до нивата, наблюдавани по време на дот-ком балона, финансовата криза от 2008 г. и пандемията  от COVID-19, което поражда опасения за потенциална рецесия през втората половина на 2024 г.

Освен това данните от AlphaSense сочат, че много американски корпорации вероятно ще предприемат масови съкращения, тъй като са се увеличили препратките към “оперативната ефективност“, особено от 2020 г. насам.

Въпреки настоящата бича пазарна инерция, експерти предупреждават, че САЩ може да се изправят пред една от най-тежките рецесии в историята, която потенциално да се съревновава с Голямата депресия от 1929 г. Предвижда се рязък спад на двугодишната доходност на държавните съкровища, което също е сигнал за предстоящ икономически колапс.

Спекулациите се съсредоточават върху периода на рецесия, като мнозина прогнозират, че тя ще настъпи през втората половина на 2024 г., повлияна от предстоящото решение на Федералния резерв за лихвените проценти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените от airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Чанпен Джао официално на свобода

В петък, 27 септември, съоснователят на Binance Чанпен Джао, известен като „CZ“ в крипто общността, бе освободен от затвора, след като излежа четиримесечна присъда за неадекватно спазване на правилата за борба с прането на пари (AML).

27.09.2024 23:54 2мин. четене Alexander Zdravkov

Tether разширява обхвата си – за какво се използва при различните мрежи?

Tether (USDT) агресивно разширява своя обхват в настоящия пазарен цикъл, докато конкурентът му USDC прилага по-предпазлива стратегия.

27.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.