Home

Рецесията в САЩ става все по-вероятна с всеки изминал месец

20.06.2024 9:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията в САЩ става все по-вероятна с всеки изминал месец

Редица икономически индикатори, свързани с прогнозирането на рецесии, в момента отчитат предупредителни сигнали.

Платформата за инвестиционни проучвания Game of Trades, посочи наличието на сериозни затруднения на пазара на труда, където темпът на съкращаване на работни места се ускорява агресивно.

Историческите данни свидетелстват, че от 1995 г. насам подобни тенденции предшестват рецесии. Последните индикации демонстрират, че загубите на постоянни работни места на годишна база са нараснали до нивата, наблюдавани по време на дот-ком балона, финансовата криза от 2008 г. и пандемията  от COVID-19, което поражда опасения за потенциална рецесия през втората половина на 2024 г.

Освен това данните от AlphaSense сочат, че много американски корпорации вероятно ще предприемат масови съкращения, тъй като са се увеличили препратките към “оперативната ефективност“, особено от 2020 г. насам.

Въпреки настоящата бича пазарна инерция, експерти предупреждават, че САЩ може да се изправят пред една от най-тежките рецесии в историята, която потенциално да се съревновава с Голямата депресия от 1929 г. Предвижда се рязък спад на двугодишната доходност на държавните съкровища, което също е сигнал за предстоящ икономически колапс.

Спекулациите се съсредоточават върху периода на рецесия, като мнозина прогнозират, че тя ще настъпи през втората половина на 2024 г., повлияна от предстоящото решение на Федералния резерв за лихвените проценти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.