Home

Американската икономика няма нужда от намаляване на лихвените проценти – поне засега

20.06.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американската икономика няма нужда от намаляване на лихвените проценти – поне засега

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк, Джон Уилямс, призна, че икономиката на САЩ се развива добре и затова не е необходимо спешно да се намаляват лихвените проценти.

Той изрази надежда за развитието на нещата в икономически план, но не се ангажира с това как ще се отрази на сроковете за евентуално намаляване на лихвените проценти.

Eкспертът подчерта, че решенията относно облекчаването на политиката през тази година ще зависят от предстоящите икономически данни, отбелязвайки неотдавнашните благоприятни тенденции в инфлацията и очаква по-нататъшно намаляване на ценовия натиск.

Уилямс изтъкна позитивни признаци в баланса между търсенето и предлагането. “Трябва да призная продължаваща дезинфлационна тенденция“, каза той в интервю.

Президентът на нюйоркския ФЕД прогнозира спад на инфлацията през втората половина на тази година както и през следващата.

Въпреки че определи икономиката и пазара на труда в САЩ като “изключително силна“, той отбеляза забавяне на растежа на заплатите.

Създателите на политиката на Федералния резерв смекчиха очакванията си за намаляване на лихвените проценти, тъй като сега прогнозите включват само едно намаление до края на тази година, като се очаква референтните лихвени проценти да се стабилизират на нива от 5.25% до 5.5%, което е невиждано от двадесет години насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените от airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Чанпен Джао официално на свобода

В петък, 27 септември, съоснователят на Binance Чанпен Джао, известен като „CZ“ в крипто общността, бе освободен от затвора, след като излежа четиримесечна присъда за неадекватно спазване на правилата за борба с прането на пари (AML).

27.09.2024 23:54 2мин. четене Alexander Zdravkov

Tether разширява обхвата си – за какво се използва при различните мрежи?

Tether (USDT) агресивно разширява своя обхват в настоящия пазарен цикъл, докато конкурентът му USDC прилага по-предпазлива стратегия.

27.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.