Home

Nvidia вече е най-ценната публична компания в света

19.06.2024 6:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia вече е най-ценната публична компания в света

През тази година NVIDIA се представи блестящо, оставяйки останалата част от пазара зад себе си. Под ръководството на Дженсън Хуанг тя се превърна в най-ценната публична компания в света.

Бумът на изкуствения интелект стимулира Nvidia с голямото търсене на нейните чипове, тъй като технологичните компании се опитват да разработят различни AI модели. Само през тази година акциите на компанията достигнаха рекордни стойности във вторник, като се повишиха с над 170%.

Nvidia надмина Microsoft по пазарна капитализация и се превърна в най-голямата публично търгувана фирма със стойност от $3.33 трилиона. Миналата седмица производителят на чипове надмина Apple по пазарна капитализация, когато акциите ѝ се повишиха над $3 трилиона след силни резултати от приходите и разделяне на акциите ѝ 10 към 1.

През последното тримесечие приходите на NVIDIA скочиха рязко поради растежа на центровете за данни, на които се падат 86% от продажбите. Компанията контролира близо 80% от сектора на AI чиповете за центровете за данни.

Анализаторите на Nvidia все още са оптимистично настроени. Wells Fargo повишиха целевата си цена от $125 на $155, а Rosenblatt Institute повишиха до $200.

Въпреки че Microsoft и Apple също се възползват от възхода на изкуствения интелект, няма сравнение между ръста на техните акции с този на акциите на Nvidia. От 1 януари тази година акциите на Microsoft са поскъпнали с около 19%, докато акциите на Apple са нараснали с около 11%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.