Home

Разбиха крипто схема за $1 милиард в Турция: Има 127 задържани обвиняеми

31.05.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разбиха крипто схема за $1 милиард в Турция: Има 127 задържани обвиняеми

В рамките на операцията, наречена "CYBERGÖZ-42", правоприлагащите органи на Турция са извършили обиски срещу лица, участващи в осъществяването на сложни измамни схеми.

Минисърът на вътрешните работи на страната Али Йерликая разкри, че са задържани 127 заподозрени, които незаконно са натрупали печалби на обща стойност $1 милиард.

Операцията “CYBERGÖZ-42” обхващаща 21 провинции с център Анкара е била насочена към лица, участващи в сложни измамни схеми, обещаващи “висока печалба с нулев риск” чрез предполагаемата платформа за търговия с криптоактиви “Smart Trade Coin”.

Според споделената информация:

Под надзора на Главна дирекция “Сигурност”, отдел “Борба с киберпрестъпленията”, и в сътрудничество с дирекция “Сектор за борба с киберпрестъпленията” на полицейското управление на провинция Анкара, бяха проведени операции в Анкара и околните провинции като Анталия, Истанбул, Измир, Ескишехир, Ушак, Айдън, Мугла, Кютахия, Чорум, Балъкесир, Денизли, Адана, Бурса, Малатия, Текирдаг, както и в Испарта, Карабук, Коня, Ширнак и Самсун.

Йерликая също така сподели, че заподозрените са примамвали гражданите да инвестират в тяхната схема, обещавайки “висока печалба с нулев риск” чрез предполагаемата платформа за търговия с крипто активи “Smart Trade Coin“, продавайки бот приложения, улесняващи автоматичните транзакции за покупко-продажба, и примамвайки съществуващите потребители в Понци схема, гарантирайки печалби при набиране на нови потребители.

Съгласно коментарите на Йерликая са задържани 127 заподозрени лица, участвали в организирането на международна схема.

В резултат на операциите министър разкри, че властите са иззели 177 недвижими имота, 61 движими активи на стойност 1 милиард лири, 1 нелицензирано огнестрелно оръжие, 1 празен патрон за огнестрелно оръжие и множество дигитални материали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Нов софтуер за Android краде частни ключове на крипто портфейли чрез изображения

McAfee е открила нов зловреден софтуер за Android, наречен SpyAgent, който може да краде частни ключове, съхранявани в скрийншоти и снимки на смартфоните.

07.09.2024 18:00 2мин. четене

Гарантира ли подкрепата на известни личности спрямо крипто проект неговия успех?

Подкрепата на известни личности може да повлияе на успеха на даден крипто проект, но не гарантира неговата легитимност.

06.09.2024 19:00 2мин. четене

Китайските власти разбиха голяма схема за пране на пари с криптовалути

Властите в провинция Анхуей, Китай, наскоро разбиха голяма престъпна организация, която е използвала платформи за криптовалути за пране на значителни финансови средства.

06.09.2024 10:00 1мин. четене

Инвеститор изгуби $1 милион след транзакция към фалшив адрес

Scam Sniffer съобщи за неотдавнашен случай, при който човек е загубил $1 милион в криптовалути, като по погрешка е копирал фалшив адрес от историята на транзакциите си.

05.09.2024 22:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.