Home

БРИКС: Китай продава рекордни количества американски ценни книжа

30.05.2024 17:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай продава рекордни количества американски ценни книжа

Напоследък Китай, член на БРИКС продава значителни количества американски държавни ценни книжа и облигации на агенции.

Ако разгледаме последните данни на Министерството на финансите на САЩ, китайските авоари са намалели от $816.3 милиарда през декември до $767.4 милиарда към края на март тази година. Това е огромно намаление от $48.9 милиарда само през първите три месеца на 2024 г.

През второто тримесечие на 2024 г. към момента на писане на статията Китай се отказа от още $25.1 милиарда. Това са продажби на стойност $72 милиарда в американски държавни и облигации на агенции, които Китай е продал през последните 7 месеца.

Също така световният съвет по златото съобщи, че от края на 2022 г. насам Китай и другите страни от БРИКС са най-големите купувачи на злато.

Развитието показва, че членовете на БРИКС и други развиващи се страни не намират американските държавни ценни книжа за изгодни. Поради това инвестират усилено в злато и други активи и стоят настрана от долара,

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.