Home

БРИКС: Две държави зарязват долара и се насочват към новата валута на съюза

27.05.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Две държави зарязват долара и се насочват към новата валута на съюза

За да се отърсят от зависимостта си от щатския долар, страните от БРИКС насърчават развиващите се страни да използват алтернативни валути за международни транзакции.

Присъединяването на четири нови държави към блока засили аргументите срещу долара и новите членове са решени да проучат възможността за създаване на валута на БРИКС, която да оспори сегашната доминация на САЩ.

В този контекст две държави заявиха, че напълно ще игнорират щатския долар след въвеждането на новата валута на БРИКС.

Русия и Иран, които са подложени на американски санкции и са членове на БРИКС, обещаха да приемат валутата на БРИКС веднага след въвеждането ѝ, тъй като се стремят да намалят зависимостта си от зелените пари в търговските си сделки.

Посланикът на Иран в Москва Казем Джалали информира, че алиансът отбелязва напредък в усилията си да разработи собствена валута. Понастоящем 60% от обмена между двете страни се извършва с национални валути.

Кога ще бъде въведена валутата на БРИКС, остава неизвестно. Последната информация се очакваше на срещата на върха на БРИКС през октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето какво може да попречи одобрението на Solana ETF според VanEck

След частичното одобрение на спот Етериум ETF бяха подадени първите документи за Solana (SOL) ETF като VanEck беше първата компания в надпреварата.

04.07.2024 9:30 1мин. четене

БРИКС: Русия проучва крипто за международни плащания

Руската централна банка призова бизнесите да проучат алтернативни методи за трансгранични плащания, включително криптовалути и дигитални активи, за да смекчи въздействието на западните санкции.

04.07.2024 9:00 2мин. четене

Инвеститор загуби $240,000 в NFT на пазара Blur

Нещастен потребител е загубил незаменяеми токени (NFT) на стойност стотици хиляди долари в резултат на сложна фишинг измама на Blur пазара.

04.07.2024 7:00 2мин. четене

Блокчейн компанията Gala Games обяви партньорство с Animoca Brands

на 3 юли Gala Games и Animoca Brands обявиха ново партньорство, насочено към подобряване на преживяването на потребителите с GALA токените.

03.07.2024 23:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.