Home

Топ 3 причини да купувате Биткойн (BTC)

26.05.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 причини да купувате Биткойн (BTC)

Въпреки огромната пазарна капитализация от $1.3 трилиона и присъствието на Биткойн в масовия сектор, той все още представлява привлекателна инвестиционна възможност.

Една от ключовите причини е фиксираното предлагане от само 21 милиона монети, въведено с код. Това контрастира с традиционните активи, чието предлагане може да се увеличава, за да отговори на търсенето.

Намаляващата инфлация и ограниченото предлагане на Биткойн се разглеждат като решения за обезценяване на фиатните валути от страна на централните банки.

Друг фактор, който засилва инвестиционния интерес към Биткойн, е неотдавнашното одобрение от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на спот ETF за Биткойн. Те осигуряват удобна експозиция за инвеститорите, особено за институциите, които търсят одобрен от регулатора достъп до криптовалутите. От стартирането им през януари досега в тези ETF-и са постъпили над $12 милиарда, а цената на флагманската криптовалута се е повишила с малко над 40%, което е сигнал за засилено търсене.

Освен това инфраструктурата на Биткойн продължава да се разширява, за да стимулира по-дългосрочното ѝ приемане. Голямата финтех компания Block разработва услуги за улесняване на транзакциите и собствеността върху Биткойн. По този начин Биткойн се интегрира още повече в традиционните финанси, подобно на ранната еволюция на интернет. Многобройни криптостартъпи също се изграждат върху Биткойн за области като игри и изкуствен интелект.

Със своето фиксирано предлагане, регулаторно приемане чрез ETF и разрастваща се екосистема Биткойн може да представлява убедителна възможност въпреки вече огромната си пазарна капитализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.