Home

Осъдиха жена за участието в мащабна Биткойн схема за милиарди

25.05.2024 19:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осъдиха жена за участието в мащабна Биткойн схема за милиарди

42-годишна британско-китайска гражданка, която призна, че е заменила Биткойн токени за различни активи като недвижими имоти и бижута, е осъдена на шест години и осем месеца затвор, съобщи Reuters.

Първоначално Джиан Уен е била изправена пред потенциална 14-годишна присъда по множество обвинения, но през март е призната за виновна по едно обвинение, свързано с пране на пари. При претърсване на жилището ѝ през 2018 г. органите на реда и следовател, отговарящ за прането на пари, откриват сейф, съдържащ 61,000 BTC.

След претърсването съквартирантката на Уен, Яди Жанг, изчезна. По-късно става ясно, че Жанг, ръководител на мащабна операция за пране на пари, е измамила 130,000 китайски инвеститори, преди да избяга в Обединеното кралство. Уен, бивш служител в заведение за хранене, е била наета от Жанг да служи като „поставено лице“ за схемата, като Жанг е твърдяла, че отговаря за бизнес с бижута.

Разследващите откриват, че Жанг, чието истинско име е Жимин Циен, е имала грандиозни амбиции да стане кралица на малка европейска държава и е била готова да похарчи поне $5 милиона за короната си, както е посочено в личните ѝ дневници.

Уен, която преди това е работила в заведение за бързо хранене, твърди, че не е знаела за мащаба на схемата. Тя твърди, че Жанг се е представяла за „независимо богата“ и че участието на Уен е било продиктувано от желанието ѝ за по-добро бъдеще за сина ѝ, който е започнал да посещава частно училище. Съобщава се, че Жанг е избягала с около $250 милиона и остава на свобода, като срещу нея е издадена червена бюлетина от Интерпол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн изглежда в застой на фона на ново важно постижение за мрежата

Биткойн (BTC) се колебае около границата от $61,000, което съвпадна с важен етап, при който над един милион адреса вече притежават поне един Биткойн.

29.06.2024 8:00 1мин. четене

Близо $600 милиона бяха загубени в хакерски атаки през второто треимесечие

Крипто секторът  преживя смутно второ тримесечие, като загубите от хакерски атаки и измами възлязоха на около $572 милиона, което е драстичен скок в сравнение с предишни периоди.

29.06.2024 7:00 2мин. четене

Логан Пол завежда дело срещу Coffeezilla заради клевета

На 27 юни инфлуенсърът Логан Пол подаде иск за клевета срещу Стивън Финдайзен, известен като “Coffeezilla” в YouTube, в отговор на видеоклиповете, които той е създал за неуспешния NFT проект на Пол CryptoZoo през 2022 г.

28.06.2024 23:00 2мин. четене

SEC съди ConsenSys заради крипто портфейла MetaMask

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу доставчика на софтуер за Етериум ConsenSys заради крипто портфейла MetaMask.

28.06.2024 20:10 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.