Home

Повечето американци смятат, че са в рецесия и Байдън е основния виновник

23.05.2024 1:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето американци смятат, че са в рецесия и Байдън е основния виновник

Според ексклузивно проучване, проведено за „Guardian“, почти трима от всеки петима американци смятат, че в момента САЩ се намират в икономическа рецесия, като мнозинството от тях приписват този спад на администрацията на Байдън.

Проучването, проведено с наближаването на изборния ден, разкрива траен песимизъм по отношение на икономиката сред анкетираните.

Въпреки реалните положителни икономически показатели, като ръст на БВП и представяне на фондовия пазар, много американци имат погрешни представи за състоянието на икономиката. Например значителна част от анкетираните погрешно смятат, че икономиката се свива, фондовият пазар се понижава, а безработицата е рекордно висока.

По-специално, сред респондентите продължават да съществуват опасения относно инфлацията, като мнозинството от тях смятат, че тя се повишава, въпреки че данните показват спад спрямо пика ѝ през 2022 г. Това разминаване между възприятие и реалност подчертава сложността на обществените нагласи, свързани с икономическите въпроси.

Явлението е наречено „vibecession“, като се подчертава широко разпространеният песимизъм по отношение на икономиката, който противоречи на статистическите данни за цялостното ѝ здраве. Въпреки че инфлацията намаля, разходите за живот продължават да будят сериозно безпокойство у много американци.

Мненията за икономиката се различават значително и по партийни признаци, като републиканците са по-склонни да изразяват негативни настроения в сравнение с демократите. Освен това скептицизмът по отношение на икономическите новини се запазва и при различните политически пристрастия.

За президента Байдън преодоляването на обществения скептицизъм и вдъхването на доверие в икономическите му политики представлява значително предизвикателство, въпреки някои мнения за инициативи като „Bidenomics“. Убеждаването на гласоподавателите да възприемат по-оптимистична перспектива ще изисква ефективно лидерство и съгласувани усилия за справяне с обществените опасения и възприятия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кои са най-ценните криптовалути според Grayscale

Grayscale, водеща компания в областта на управлението на криптовалутни активи, наскоро сподели списъка с най-добрите крипто мрежи по пазарна капитализация.

29.06.2024 21:00 1мин. четене

Регулаторният натиск задуши ICO проектите, а това може да е лоша новина за крипто пространството

Джъстин Бонс, основател и главен оперативен директор на Cyber Capital Europe, отправи остра критика към настоящия финансов модел на пазара на криптовалути, който според него е прекалено доминиран от рискови капиталисти (VC).

29.06.2024 20:00 2мин. четене

Ще се спука ли балона на фондовия пазар на фона на масовите разпродажби на хедж фондовете?

Напоследък водещите компания на фондовия пазар са технологичните акции, които изстрелват индекси като S&P 500 до нови върхове.

29.06.2024 9:30 2мин. четене

Ето кои две държави задминават САЩ по приемането на крипто

През последните няколко години в сектора на криптовалутите настъпиха значителни промени, .

29.06.2024 9:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.