Home

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

19.05.2024 21:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

Това се дължи на искане, отправено по силата на Закона за дигиталните услуги (DSA) на ЕС, относно търсачката Bing на компанията и свързаните с нея услуги за генериране на изкуствен интелект (AI).

В публикация от 17 май в X (Twitter) Европейската комисия посочи намерението си Microsoft да „предостави информация съгласно Закона за дигиталните услуги относно рисковете, свързани с генеративния изкуствен интелект в Bing.

Комисията изтъкна потенциалните рискове, свързани с генеративния AI, включително „халюцинации“, deep-fake и автоматизирано манипулиране на услуги, които биха могли да заблудят избирателите.

Според информацията първоначалното искане е изпратено на 14 май и е насочено конкретно към рисковете от генеративните функции на изкуствения интелект на Bing, като например „Copilot in Bing“ и „Image Creator by Designer“.

Microsoft трябва да предостави исканата информация до 27 май. Европейската комисия предупреди, че неспазването на изискванията може да доведе до глоби в размер до 1% от общия годишен доход на доставчика и периодични санкции в размер до 5% от средния дневен доход на доставчика.

Като се имат предвид самоопределените приходи на Microsoft от $211 милиарда за 2023 г., глобата от 1% може да надхвърли $2 милиарда, потенциално около $2.1 милиарда, ако настоящите пазарни тенденции се запазят.

Към настоящия момент Microsoft не е призната за виновна в нарушаване на законите на ЕС, свързани с това известие. То изглежда е официално известие, изискващо от Microsoft да предостави допълнителна информация, със значителни последици, ако бъде пренебрегнато.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.