Home

Важно съобщение за блокчейн от директора на Franklin Templeton

12.05.2024 19:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Важно съобщение за блокчейн от директора на Franklin Templeton

Президентът и главен изпълнителен директор на Franklin Templeton Джени Джонсън наскоро изнесе ключова реч на конференцията на Milken Global Institute в Бевърли Хилс, където подчерта трансформиращия потенциал на блокчейн технологията и сподели прозрения за променящия се инвестиционен пейзаж.

Джонсън формулира визия за бъдещето, в която борсово търгуваните фондове (ETF) и взаимните фондове преминават към блокчейн платформи, променяйки из основи инвестиционния процес.

Със статута на Franklin Templeton като глобален лидер в управлението на инвестиции, който може да се похвали с активи под управление, надхвърлящи $1.6 трилиона, Джонсън подчерта еволюцията на компанията от традиционно управление на активи към цялостен пакет от предложения, обхващащи институционални услуги, управление на благосъстоянието и алтернативни инвестиции.

В обръщението си Джонсън смело прогнозира, че блокчейн технологията все повече ще навлиза в инвестиционния пейзаж, което ще доведе до рационализиране на процесите и намаляване на оперативните разходи. Тя посочи като пример навлизането на Franklin Templeton в блокчейн със своя одобрен от SEC фонд на паричния пазар, подчертавайки повишаването на ефективността и намаляването на разходите, улеснени от технологията на разпределената счетоводна книга.

Освен това Джонсън обсъди потенциала на блокчейн за демократизиране на инвестиционните възможности, което дава достъп на инвеститорите на дребно до нови класове активи, като например незаменяеми токени (NFT). Признавайки регулаторните предизвикателства и свързаните с тях рискове в областта на дигиталните активи, тя подчерта значението на разумните инвестиционни стратегии и активното управление за навигация в този бързо развиващ се пейзаж.

Като цяло забележките на Джонсън хвърлиха светлина върху далновидния подход на Franklin Templeton към възприемането на блокчейн технологията и използването на нейния потенциал за подобряване на инвестиционните процеси и разширяване на достъпа до различни класове активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Топ японски банки тестват трансграничните преводи на стабилни монети

Най-големите японски банки – MUFG, SMBC и Mizuho – се подготвят да тестват платформа за трансграничен трансфер на стабилни монети, за да ускорят международните плащания за бизнеса.

06.09.2024 19:30 1мин. четене

Synthetix разработва собствен блокчейн в екосистемата на Optimism

DeFi протоколът Synthetix е на път да пусне новата си верига за приложения SNAXchain в рамките на Optimism Superchain.

05.09.2024 21:00 1мин. четене

Крипто следовател даде оценка на голяма част от блокчейн тракерите

На 5 септември крипто следователят ZachXBT изрази недоволството си относно качеството на блок тракерите за различни блокчейн вериги от първи слой.

05.09.2024 15:00 2мин. четене

Samsung инвестира в Startale Labs на фона на Web3 експанзията

Samsung Next, инвестиционният клон на Samsung, нашумя с инвестицията си в Startale Labs, водеща компания в Web3 сферата.

04.09.2024 15:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.