Home

Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

08.05.2024 5:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

QCP Capital, ключов играч в търговията с крипто опции, получи първоначално одобрение за установяване на операции в Абу Даби, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване на крипто фирмите в Близкия изток.

Докато одобрението бележи важен крайъгълен камък, фирмата все още работи за получаване на пълно регулаторно разрешение в региона.

Регулаторният орган за финансови услуги на Глобалния пазар на Абу Даби (ADGM) даде принципно одобрение на QCP Capital за регулирани дейности, което го прави първият базиран в Сингапур маркет мейкър и дилър на дигитални активи, който получава такова признание.

С усилията на ОАЕ да привлече повече крипто субекти, QCP, с близо $60 милиарда обем на търговия с крипто деривати миналата година, планира да премести някои от служителите си в Абу Даби след получаване на пълен лиценз.

Мелвин Денг, главен изпълнителен директор на QCP, похвали прогресивния регулаторен подход на Абу Даби към дигиталните активи, подчертавайки неговата интеграция в по-широката финансова екосистема.

Дън подчерта стратегическото значение на региона за капиталовите потоци, като се има предвид глобалният характер на крипто търговията.

Освен това, QCP наскоро обяви партньорство с фирмата за рисков капитал в Абу Даби, Further Ventures, насочено към въвеждането на нови продукти за цифрови активи в региона, като допълнително затвърди присъствието си в развиващия се пейзаж на дигиталните активи на Абу Даби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Coinbase постигна важна частична победа срещу SEC в съда

Coinbase постигна частична победа в правната си битка срещу Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), като потенциално получи достъп до важни документи, свързани с класифицирането на токените като ценни книжа от страна на агенцията.

07.09.2024 13:00 2мин. четене

Крипто компаниите в Обединеното кралство се сблъскват с проблеми при вземането на лиценз

Органът за финансов надзор на Обединеното кралство (FCA) регистрира само четири от 35-те компании, които кандидатстваха за крипто лицензиране през годината, приключваща на 31 март 2024 г., което означава, че на 87% е било отказано.

06.09.2024 15:30 2мин. четене

Крипто пазарът се готви за засилени регулации през септември

Джейк Червински, главен юрист във VariantFund, предположи, че в края на септември може да станем свидетели на засилени регулаторни действия в сектора на криптовалутите.

05.09.2024 19:00 1мин. четене

Южна Корея ограничава крипто борсите и затяга надзора

Службата за финансов надзор (FSS) на Южна Корея възнамерява да предприеме мерки срещу борсите за дигитални активи, фокусирайки се върху разкриването на незаконни или подозрителни дейности.

05.09.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.