НАЧАЛО Крипто Крими

Американските власти арестуваха основателите на крипто портфейл заради пране на пари

25.04.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските власти арестуваха основателите на крипто портфейл заради пране на пари

В значително развитие властите на САЩ арестуваха Кеоне Родригез и Уилям Хил съоснователите на Samourai Wallet, по обвинения, свързани с управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари и заговор за извършване на пране на пари.

Арестът следва задълбочено разследване, проведено от Министерството на правосъдието (DoJ) на Съединените щати в сътрудничество с Службата за вътрешни приходи и ФБР.

Обвинителният акт, разпечатан от Министерството на правосъдието, твърди, че Samourai Wallet, услуга за смесване на криптовалути, е улеснила изпирането на над $100 милиона от престъпни приходи, включително средства, произхождащи от незаконни източници като Silk Road и Hydra Market.

Според DoJ, Samurai Wallet се твърди, че е извършил над $2 милиарда в незаконни транзакции, като е спечелил значителни такси в процеса.

Услугата за смесване на криптовалута предлага функции като „Whirlpool“, която координира обмена на криптовалута между потребителите, за да предотврати проследяването в блокчейна, и „Ricochet“, която добавя ненужни междинни транзакции, за да скрие произхода на партидите с криптовалута.

Тези функции обработиха общо над 80,000 BTC (на стойност над $2 милиарда), като Samourai Wallet натрупа значителни такси, оценени на $3.4 милиона за транзакции от Whirlpool и $1,1 милиона за транзакции от Ricochet.

В хода на съдебното производство Родригес е арестуван и се очаква да се яви пред американски съдия в Западния окръг на Пенсилвания. Хил е арестуван в Португалия, а САЩ възнамеряват да поискат екстрадирането му за съдебен процес. И двамата са заплашени от присъди до 5 години затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.