НАЧАЛО Други

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

23.04.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) - Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс - подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

Съдебното дело на SEC е било белязано от неверни твърдения и е било лишено от доказателства. Съдия Робърт Шелби упрекна SEC в неправомерно поведение, като разпореди частично плащане на съдебните такси на DEBT Box. Уелш и Уоткинс бяха обвинени в неверни твърдения и неадекватно представяне на доказателства.

Комисията по ценни книжа и фондови борси обвини DEBT Box, че е измамила инвеститорите с $49 милиона, което е довело до замразяване на активи, отменено по-късно поради подвеждащи изявления. Гурбир Гревал, ръководител на отдела за правоприлагане на SEC, се извини за поведението на отдела, като назначи нови правни представители и разпореди обучение на персонала.

Този случай подчертава предизвикателствата при регулирането на нововъзникващи финансови технологии като криптовалутите и значението на задълбочените и точни правни процедури.

Оставките и съдебната критика също така подчертават отчетността, необходима в регулаторните органи, за да се поддържа общественото доверие и да се гарантира справедливо прилагане на финансовите закони. Подобни инциденти могат да подтикнат регулаторните органи да преразгледат подходите си към правоприлагането и съдебните дела, като подчертаят необходимостта от прозрачност, почтеност и усърдие при воденето на съдебни дела срещу субекти, работещи в бързо развиващия се криптовалутен пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Инфлацията в САЩ е по-лоша, отколкото хората си мислят

Според главния изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Даймън. участниците на пазара може би подценяват устойчивостта на инфлацията.

18.05.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Поредната лоша новина за САЩ и долара – този път от Китай

Китай, член на алианса БРИКС, разтовари рекордните $53.3 милиарда в държавни облигации на САЩ и дългови облигации на агенции през първото тримесечие на 2024 г.

18.05.2024 9:00 2 мин. четене

2 китайски акции, в които Майкъл Бъри инвестира

Неотдавнашното подаване на 13-F за четвъртото тримесечие на 2023 г. предлага поглед към последните инвестиционни стратегии на Майкъл Бъри.

18.05.2024 8:30 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът официално потвърди разработването на нова валута

В съответствие с продължаващите усилия за намаляване на зависимостта от щатския долар, представители на БРИКС потвърдиха разработването на нова валута на съюза.

18.05.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.