НАЧАЛО Други

Колко пари изкарва Уорън Бъфет от дивиденти?

19.04.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко пари изкарва Уорън Бъфет от дивиденти?

Уорън Бъфет, известен с инвестиционните си умения като главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, отдавна предпочита компаниите със силна история на дивидентите.

Стратегията му обаче еволюира, за да даде приоритет на придобиването на ексклузивни предприятия на разумни цени. Тази промяна се оказа печеливша, като само през 2024 г. Бъфет се очаква спечели над $6 милиарда от дивиденти, което прави средно по $16.44 милиона на ден.

Ключовите холдинги, които допринасят за приходите от дивиденти на Berkshire Hathaway, включват Kraft Heinz (NYSE: KHC), Coca-Cola (NYSE: KO) и Chevron (NYSE: CVX).

Очаква се Kraft Heinz, с доходност от 4.4%, да донесе около $520 милиона под формата на дивиденти.

Coca-Cola която може да се похвали с доходност от 3.3%, се очаква да допринесе с около $775 милионаа, докато Chevron, със стабилна доходност от 4%, може да донесе над $820 милиона под формата на дивиденти тази година.

Инвестиционната стратегия на Бъфет набляга на оставането в рамките на своя кръг на компетентност и избягването на инвестиции в непознати индустрии.

Въпреки икономическите колебания, умелото управление на портфейла на Berkshire Hathaway от Бъфет продължава да носи значителна възвръщаемост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Голямата заплаха за петролният картел ОПЕК

Казахстан отново повдигна спорния въпрос в групата ОПЕК+ относно квотите за производство на петрол. Във вторник Казахстан изрази желанието си да увеличи производството на суров петрол през 2025 г., въпреки ангажимента си към усилията на групата за стабилизиране на световните петролни пазари.

15.05.2024 21:30 2 мин. четене

Ето какво трябва да знаете за меме акциите като GameStop

През последните няколко дни трейдърите активно търгуваха с акциите на GameStop Corp. (GME) и AMC Entertainment Holdings Inc. (AMC).

15.05.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на САЩ почти сигурно се насочва към рецесия

Пол Дитрих, главен инвестиционен стратег в B. Riley Wealth Management, бие тревога за икономиката на САЩ, предупреждавайки за предстояща рецесия.

15.05.2024 17:30 2 мин. четене

БРИКС: Ще помогне ли Северна Корея на съюза в борбата срещу долара?

Тъй като през 2024 г. алиансът БРИКС е готов да засили редиците си, Северна Корея се очертава като потенциален кандидат за присъединяване към усилията на блока да намали зависимостта си от американския долар.

15.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.