НАЧАЛО Други

Ето коя е най-търгуваната фиатна валута за крипто трейдърите

16.04.2024 21:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя е най-търгуваната фиатна валута за крипто трейдърите

През първото тримесечие на 2024 г. южнокорейският вон се превърна в най-популярната фиатна валута за търговия с криптовалути в световен мащаб.

Вонът надмина щатския долар с обем на търговията на централизирани борси от над $456 милиарда, според доклад на Kaiko от 15 април.

Този скок в доминацията на вона се дължи на “войната за такси” между южнокорейските крипто борси, подхранвана от подобряващата се макроикономическа среда и силната конкуренция.

В началото на март нарастващият обем на търговията на корейските пазари достигна най-високото си равнище от над две години, което доведе до значителна преднина на вона пред долара в кумулативния обем на търговията за първото тримесечие на 2024 г.

За сравнение, двойките, деноминирани в евро, натрупаха $59 милиарда търговски обем, заемайки трето място за тримесечието.

Макар че Upbit запази позицията си на водеща крипто борса в Южна Корея от 2021 г. насам, конкуренцията се засили по време на неотдавнашната бича серия.

Bithumb и Korbit стартираха кампании с нулеви такси в края на 2023 г., което доведе до рязко увеличение на пазарния дял на Bithumb, въпреки че доведе до значителен спад на приходите.

Въпреки прекратяването на кампанията с нулеви такси Bithumb се сблъска с предизвикателства, както отбелязва Кайко, което предполага динамичен пейзаж на крипто пазара в Южна Корея.

Освен това, с одобрението на спот фондовете за търговия на Биткойн и Етериум в Хонконг, се очаква възстановяване на обемите в корейски вонове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съмнителна търговия на фондовия пазар – цената на тази акция се удвои след покупка на сенатор

През 2024 г. сенатор Томи Тъбървил привлече значително внимание към сделките си с вътрешна информация, особено към придобиването на акции на Humacyte.

22.05.2024 2:13 2 мин. четене

Цените на петрола спадат днес – пазарната волатилност се увеличава

Цените на петрола на световните пазари са се понижили, съобщава Azernews. Цената на суровия петрол тип “Brent” на лондонската борса ICE (InterContinental Exchange Futures) е спаднала с $0.48, достигайки $83.23 за барел.

21.05.2024 20:30 2 мин. четене

Европа одобри първия в света закон за изкуствен интелект

Във вторник министрите на ЕС одобриха новаторски закон, който регулира използването на изкуствен интелект в чувствителни сектори като органите на реда.

21.05.2024 20:00 2 мин. четене

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.