НАЧАЛО Биткойн

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

11.04.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

Очаква се това съобщение да предшества пускането на финансовите продукти на пазара през април.

Одобрението ще позволи както на институционалните, така и на инвеститорите на дребно да участват в Биткойн инвестиции чрез регулирани ETF, като според съобщенията Хонконгската фондова борса се стреми да приключи процедурите по листване скоро след одобрението.

SFC наскоро разшири списъка си с оторизирани фондови дружества, като Harvest Global Investment и China Asset Management, за издаване на свързани с крипто фондове продукти.

Както SFC, така и Хонконгският паричен орган (HKMA) са въвели строги насоки за тези продукти с виртуални активи, като гарантират, че те се придържат към същите регулаторни стандарти като традиционните взаимни фондове.

Очакваното разрешение за спот Биткойн ETF в Хонконг следва одобрението на подобни продукти от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ през януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.