Home

БРИКС подготвя важно съобщение по време на срещата през октомври

01.04.2024 6:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС подготвя важно съобщение по време на срещата през октомври

В ход е подготовката за важни изявления от страните от БРИКС - Русия и Бразилия, преди предстоящата среща на върха на БРИКС през октомври.

Дискусиите на високо равнище между руския министър на външните работи Сергей Лавров и бразилския министър на външните работи Мауро Виейра подготвиха почвата за срещата, която ще се проведе в Казан, Русия.

Очаква се на срещата на върха, в която ще участват държавите основателки Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, както и нови държави членки, да бъдат разгледани редица глобални въпроси.

Освен това в дневния ред беше включена и подготовката за срещата на върха на Г-20, чийто домакин ще бъде Бразилия в Рио де Жанейро през ноември.

Тези дискусии бяха съсредоточени както върху международни въпроси, така и върху двустранните отношения между Русия и Бразилия.

С наближаването на срещата на върха вниманието се насочва към укрепването на връзките между Русия и Бразилия, като очакванията са за справяне с глобални предизвикателства като дедоларизацията и развитието на валутата.

Възможността за важно изявление на срещата на върха, заедно с дискусиите за разширяване на алианса БРИКС, поражда очакване сред заинтересованите държави, които се стремят да се присъединят към блока и да се откажат от зависимостта си от щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кога Чанпен Джао от Binance ще бъде пуснат на свобода

Бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао е близо до края на четиримесечната си присъда в затвора, като според Федералното бюро за затворите на САЩ освобождаването му е насрочено за 29 септември.

16.09.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Сериозен спад на транзакциите през изминалата седмица

Биткойн транзакциите отбелязаха значителен спад между 8 и 11 септември, като намаляха от 909,000 на 412,000.

16.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Как вървят залозите за президентските избори в САЩ в Polymarkets?

Polymarket, децентрализирана платформа за прогнози, привлече залози за близо $1 милиард за изхода от президентските избори в САЩ през 2024 г.

16.09.2024 19:01 1мин. четене Kosta Gushterov

Анализатор прогнозира значително намаляване на лихвените проценти на Фед и сътресения на пазара

Известният криптоаналитик, познат като “Doctor Profit” направи смели прогнози за предстоящата среща на Федералния резерв на 18 септември.

16.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.