НАЧАЛО Други

KuCoin ли ще е следващият FTX?

28.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
KuCoin ли ще е следващият FTX?

Министерството на правосъдието на САЩ наскоро повдигна обвинения срещу KuCoin, глобална борса за криптовалути, и двамата ѝ основатели Чун Ган (известен като Майкъл) и Ке Танг (известен като Ерик).

Тези обвинения се отнасят до твърдения за управление на нелицензиран бизнес за предаване на пари и нарушаване на Закона за банковата тайна. Това развитие на събитията породи опасения сред потребителите и инвеститорите относно бъдещето на базираната на Сейшелските острови борса, напомнящи тревогите около срива на FTX. Именно заради това сред индустрията се породи един въпрос: Дали KuCoin върви по стъпките на FTX?

Според официалното изявление на Южния окръг на Ню Йорк обвинителният акт обвинява KuCoin и нейните основатели, че не са създали адекватна програма за борба с прането на пари (AML), което, както се твърди, е позволило платформата да бъде използвана за пране на пари и финансиране на тероризма.

Освен това борсата е обвинена, че е пренебрегнала основни процедури за проверка на самоличността на клиентите (KYC) и не е докладвала за подозрителни дейности.

Какво мисли главният изпълнителен директор на CryptoQuant?

Въпреки тези тежки обвинения Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, предложи противоположна гледна точка, като подчерта оперативната и финансовата стабилност на борсата. Джу отбеляза, че въз основа на блокчейн анализ резервите на KuCoin от Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) изглеждат незасегнати от увеличените тегления, предимно от потребители на дребно.

Джу коментира:

От гледна точка на блокчейн KuCoin изглежда стабилна. Тегленията на BTC и ETH нараснаха, предимно от потребители на дребно, с минимално въздействие върху общите резерви. Изглежда, че те отделят средствата на клиентите и разполагат с достатъчно резерви, за да изпълнят заявките за теглене на потребителите.

Това успокоение пристига в критичен момент, особено след като в крипто общността се задържат спомените за срива на FTX, подхранван от проблеми с ликвидността и твърдения за неправилно боравене с клиентски средства.

Джу направи ясно разграничение между практиките за управление на резервите на KuCoin и тези на FTX, като подчерта органичния растеж на резервите на KuCoin в BTC и ETH в сравнение с проблемното управление на средствата на FTX.

Резервите на KuCoin в BTC и ETH показват органичен растеж, за разлика от FTX. Те държат средствата на клиентите отделно“, потвърди Джу, представяйки графики, изобразяващи Биткойн и Етериум резервите на борсите.

Джу съпостави тези графики с тези на FTX, като отбеляза:

Ето резервите на FTX за сравнение. FTX смесва средствата на клиентите със своите собствени, което е видно от многобройните масови депозити и тегления в графиките. Липсва органичен растеж.

Според данните на CryptoQuant в момента KuCoin притежава 5,949 BTC и 99,358 ETH. Общата стойност на портфейла на KuCoin в множество вериги се оценява на $4,764 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп дава обещания на петролните компании, за да получи подкрепата им

Предстоящите президентски избори се ожесточават, тъй като бившият президент Тръмп се опитва да си върне властта и да премахне политиките на Байдън.

11.05.2024 9:30 2 мин. четене

Предстои тежко регулаторно ограничение на крипто стейкинга – Питър Бранд

Трейдърът ветеран Питър Бранд разпали дискусия в криптовалутната общност с неотдавнашните си забележки в X.

11.05.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: Северна Корея може да се присъедини към алианса

Неотдавнашният интерес на Северна Корея да се присъедини към блока БРИКС породи различни настроения, предизвиквайки дискусии за потенциалното му въздействие върху световната геополитика.

11.05.2024 8:00 2 мин. четене

Купуването на власт в САЩ – как богатите влизат в политиката

Преплитането на богатството и политиката беше изправено пред засилен контрол напоследък, като обещанията за законодателство, което да предотврати директната търговия от политици, оставаха неизпълнени.

11.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.