НАЧАЛО Биткойн

Смела прогноза за Биткойн ETF от топ крипто инвеститор

25.03.2024 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Смела прогноза за Биткойн ETF от топ крипто инвеститор

Самсън Моу, главен изпълнителен директор на Jan3 и твърд привърженик на евентуалното изкачване на Биткойн до $1 милиона, наскоро направи оптимистична прогноза за спот Биткойн ETF за предстоящата седмица.

Позитивната прогноза на Моу идва, след като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри борсово търгувани фондове, базирани на спот цената на Биткойн, в средата на януари, след месеци на очакване от страна на компаниите, които стартират тези фондове, и по-широката глобална Биткойн общност.

От самото си създаване тези ETF-и акумулират значителни количества Биткойн от пазара, като пиковите дневни покупки надхвърлят $10,000. Водещ е IBIT, ETF, оглавяван от BlackRock, който понастоящем притежава BTC на стойност над $15 милиарда, надминавайки големите централизирани борси за криптовалути като Kraken и OKX.

През последните дни обаче тези ETF-и отбелязаха значителни изходящи потоци, възлизащи на обща стойност над $850 милиона от Биткойн. Въпреки това Моу изрази увереност в обрат, като предположи, че тези изходящи потоци скоро могат да обърнат посоката си.

Той намекна в Twitter, че очаква тази седмица да се характеризира с “нетен приток“. Някои наблюдатели изтълкуваха този туит като отнасящ се до Биткойн ETF.

Междувременно цената на Биткойн надхвърли границата от $70,000, отбелязвайки днес увеличение от 8%, показвайки няколко последователни зелени свещи на графиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС: Северна Корея може да се присъедини към алианса

Неотдавнашният интерес на Северна Корея да се присъедини към блока БРИКС породи различни настроения, предизвиквайки дискусии за потенциалното му въздействие върху световната геополитика.

11.05.2024 8:00 2 мин. четене

Най-голямата банка в света купува Биткойн

Биткойн продължава да привлича вниманието на институционалните инвеститори в по света като все повече финансови гиганти започват да навлизат в крипто пространството.

11.05.2024 7:00 2 мин. четене

Harvest ще предлага своя Биткойн ETF на китайски инвеститори

Проучването на Harvest Global Investments за включване на Биткойн и Етериум ETF в инициативата Hong Kong Stock Connect означава ключов момент за азиатската екосистема на криптовалута.

11.05.2024 3:00 2 мин. четене

Третата най-голяма банка в САЩ разкри инвестиция в Биткойн ETF

Wells Fargo, третата по големина банка в Съединените щати, разкри инвестицията си в спот Биткойн ETF.

10.05.2024 21:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.