Home

Цената на Биткойн се срина под $9,000 на популярна крипто борса – каква е причината?

19.03.2024 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн се срина под $9,000 на популярна крипто борса – каква е причината?

Биткойн (BTC) претърпя внезапен и рязък срив на крипто борсата BitMEX късно в понеделник. Цената на BTC се срина до едва $8,900, което е сериозно отклонение от цените на другите борси, които останаха постоянно над $60,000.

Бързият срив започна в 00:40 българско време, като цените се сринаха до най-ниското си ниво от началото на 2020 г. в рамките само на две минути. След този внезапен спад последва също толкова бързо възстановяване, като стойността се върна до $67,000 в рамките на 10 минути.

На фона на тази волатилност на спот пазара на BitMEX средната глобална цена на BTC се колебаеше около $67,400. Яркото разминаване обаче предизвика спекулации сред пазарните наблюдатели относно основната причина за срива.

Няколко потребители на социалните медии предположиха, че значителна поръчка за продажба, често наричана “продажба на китове“, е катализирала срива на цените. Според един от потребителите в X, Syq, физическо лице е направило пазарна поръчка за продажба, надхвърляща 850 BTC ($55.49 милиона) на BitMEX, в резултат на което спот двойката XBT/USDT е спаднала до $8,900. Когато някой изпълни “пазарна продажба“, поръчката незабавно се съчетава с купуващи контрагенти, докато бъде изпълнена. Ако продаденото количество е значително, то може да предизвика драстичен спад на цената.

В отговор на светкавичния срив BitMEX излезе с изявление в социалните медии, в което обяви, че започва разследване на потенциални нарушения от страна на търговци на техния спот пазар BTC/USDT. Борсата подчерта, че поръчките за продажба на BTC са били прекалено големи и чести, което е направило предизвикателство за независимите маркет-мейкъри и другите търговци да реагират адекватно. Като част от стандартната си процедура, екипът по съответствието на BitMEX проверява внимателно сметките и транзакциите, свързани с това движение на цените.

BitMEX също така разкри, че временно е спряла тегленията за определена група сметки, замесени в разследването.

Въпреки уверенията на BitMEX, че инцидентът не е оказал неблагоприятно въздействие върху спот пазара и пазара на деривати, понастоящем Биткойн се търгува за $63,000, което показва спад от 7% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

В какво състояние се намира пазарът според индекса на страха и алчността?

Неотдавнашният срив на крипто пазара вкара настроенията на инвеститорите в зоната на „екстремния страх“ спрямо индекса на страха и алчността на Биткойн.

07.09.2024 19:00 1мин. четене

Биткойн: Няколко причини, които може да са допринесли за понижението в цената

Цената на Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад, като се понижи с над 9% и падна под $53,000 за първи път от повече от месец късно вечерта в петък.

07.09.2024 15:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.